Recept
Kipróbáltam

Mentás padlizsánsaláta

Stahl Judit

Ennek az erősen arab ihletésű, mentával kábított, egyszerre édes és erős padlizsánsalátának az egyetlen hátulütője a fokhagyma domináló szerepe. Azonban senkit ne ijesszen meg, mivel nemes csemege!

Elkészítés

1. A megmosott, szárazra törölt padlizsánról levágjuk a két végét, és 1/2 centis karikákra daraboljuk. A szeletek mindkét oldalát megkenjük kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.

2. Ezután elővesszük a teflonserpenyőt, felhevítjük benne az olívaolajat, és anélkül, hogy túlzsúfolnánk az edényt, oldalanként kb. 4-4 perc alatt átsütjük rajta a padlizsánszeleteket. Ez nagyon fontos, mivel őrült különbség van a főtt és a sült padlizsán íze között!

3. Aztán elkészítjük hozzá az öntetet. Egy nagy keverőtálba öntjük a joghurtot, ezt követően a kézi reszelő apró lyukú oldalán belereszeljük a lehéjazott fokhagymagerezdet is, és jöhet a chili. Félbevágjuk, kikaparjuk a magját, és vékonyra metélve beleszórjuk a fokhagymás pépbe. Végül jól összedolgozzuk az egészet.

4. Miután az öntettel elkészültünk, beleforgatjuk a megsült padlizsánszeleteket, és apróra vágott mentával ízesítjük. 

1 adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • A salátához:
  • 30 dkg testesebb padlizsán
  • 1 evőkanál olívaolaj a tetejére
  • só és frissen őrölt bors
  • Az öntethez:
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 zöld chilipaprika
  • 4 evőkanál jó minőségű, krémes joghurt
  • 1 marék friss mentalevél
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink