Recept
Videó
Kipróbáltam

Mangós sonka saláta

Stahl Judit

Amilyen kiváló ízkombináció a sárgadinnye a sonkával, olyan nagyszerű ebben a salátában a füstölt pulykahús és a mangó íz duettje is. A salátára különleges savanykás-mézes öntet kerül, mely remekül előhozza a mangó különleges ízét.

Elkészítés

1. Az öntet hozzávalóit egy kisebb tálba öntjük egymás után, jól összekeverjük, és félre tesszük.

2. A pulykahúsból vékony szeleteket vágunk, majd a szeleteket felcsíkozzuk, és egy közepes serpenyőben, mérsékelt lángon, olívaolajon kevergetve átpirítjuk, majd az illatos, sült pulykacsíkokat átszedjük egy tányérra.

3. A serpenyőbe öntünk még olívaolajat, feljebb vesszük a lángot, és ropogósra sütjük benne a kifli karikákat. A salátát összeforgatjuk az öntettel, elrendezzük rajta a mangó szeleteket, a sonkát és a kiflichipseket. Frissen őrölt borssal megszórjuk, és már tálalhatjuk is.

2 adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • Az öntethez
  • 6 evőkanál rizsecet
  • 3 evőkanál olívaolaj a tetejére
  • 1 csipet só és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál méz
  • Az összeállításhoz
  • 20 dkg füstölt pulyka felsőcomb
  • 1 mangó, hámozva, szeletelve
  • 1 csomag zöldsaláta keverék
  • 1 kifli, vékony karikákra vágva
  • A sütéshez
  • olívaolaj a tetejére

A mangó konzerv formájában is beszerezhető, de ha frissen vásároljátok, és még nagyon kemény, pár nap alatt szobahőmérsékleten beérik. Viszont nem szabad, hogy nagyon megpuhuljon, mert akkor túlérik, és ilyenkor az íze már kellemetlenné, erősen émelyítővé válik.

HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink