Recept
Kipróbáltam

Fetás paradicsomsaláta, puffasztott tönkölybúzával

Stahl Judit

Nagyon fontos, hogy ne kizárólag fehér lisztet, hanem más gabonaféléket is rendszeresen fogyasszunk, hiszen azoknak jóval magasabb a rost- és fehérjetartalmuk. Persze nem könnyű az átállás, ismerkedésnek kiválóak a puffasztott gabonák. Ilyen a puffasztott tönkölybúza is, amely ugyan kevesebb ásványi anyagot tartalmaz, mint maga a gabona, de arra tökéletes, hogy azok is megszeressék, akik eddig semmilyen formában nem kívánták látni a tányérjukon. És hogy miért? Mert nagyon finom. Édes és sós változatban kapható, az édeset szórjuk pudingokra, habokra, az enyhén sósat nassoljuk pattogatott kukorica helyett, vagy tegyük paradicsomsalátára.

Elkészítés

1. A paradicsomokat meghámozzuk: fél percre forró vízbe mártjuk őket, majd hideg vízben lehűtjük, a héjuk így könnyen lehúzható. Kicsumázzuk és felszeleteljük őket.
2. Finomra vágjuk a megmosott, megtisztított újhagymát, a paradicsommal együtt beletesszük egy nagy tálba, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemmel, végül rámorzsoljuk a fetasajtot. Külön öntet nem szükséges, a paradicsom leve és az olívaolaj kiváló salátaöntetként működik.
3. Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk a puffasztott tönkölybúzával, és ehetünk.

4 könnyű adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 12 szem friss paradicsom, közepes méretű
  • 3 csokor felkarikázott újhagyma
  • 1 dl extra szűz olívaolaj, jó minőségű
  • 2 csokor petrezselyem
  • 25 dkg fetasajt, (pl. Apetina)
  • 5 dkg puffasztott tönkölybúza
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink