Recept
Kipróbáltam

Cukkini carpaccio

Fűszeres Eszter

Friss, könnyű zöldségcarpaccio: a nyers cukkiniszeletek ínycsiklandóan magukba szívják a fűszeres páclét. Azon ritka ételek egyike, mely egészséges, nem hizlaló és mégis finom.

Elkészítés

1. A bazsalikomleveleket és fokhagymát az olívaolaj felével egy nagy mozsárban teljesen pépesítjük, majd átszűrjük. Hozzákeverjük a maradék olajat és az ecetet.

2. A cukkinit uborkagyalun felszeleteljük, és a szeleteket egy lapos tálba fektetjük úgy, hogy picit fedjék egymást. Meglocsoljuk a fűszeres olajjal, és letakarva 20 percre a hűtőbe tesszük.

3. Amíg a cukkini pihen, kimagozzuk a paradicsomot, és egészen apró kockákra vágjuk az aszalt paradicsommal együtt. Megszórjuk vele a cukkinit, sózunk-borsozunk, és már tálaljuk is.

4 könnyű előételnyi adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 8 friss bazsalikomlevél
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj a tetejére
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 2 kis cukkini
  • 1 nagy szem friss paradicsom
  • 5 db olajban eltett aszalt paradicsom
  • só és őrölt bors
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink