Recept
Kipróbáltam

Répás-korianderes karfiolleves

A gyerekek számára semleges ízű, furcsa szagú karfiolt a szép színű sárgarépával és az izgalmas aromájú őrölt korianderrel társítjuk ebben az ízletes levesben.

Elkészítés

1. Egy leveses fazékban közepes lángon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor már üveges, hozzászórjuk a reszelt sárgarépát. Enyhén megsózzuk, és nagy lángon, kevergetve kissé lepirítjuk a répát.

2. Felöntjük a csirkealaplé felével, sózzuk, borsozzuk, őrölt korianderrel ízesítjük, majd felforraljuk, és lefedve 10 percig főzzük. Ekkor a lábost levesszük a tűzről, és botmixerrel pépesre turmixoljuk a puha sárgrépát.

3. Ezután visszatesszük a lábost a tűzre, felöntjük a sárgarépapürét a maradék húslevessel. A lábosba szórjuk a karfiolfalatokat is, aztán a lábost újra lefedjük, és addig főzzük a levest, amíg a karfiol is megpuhul.

4. Végül elkeverjük benne a kókusztejet és a citrom reszelt héját, majd tökmaggal megszórva tálaljuk.

4 adag lesz belőle.


Összeállítottuk a recepteket úgy is, hogy a közétkeztetők is elkészíthessék ezt a menzakonyhákon. A linkre kattintva láthatóak a 100 adagos anyaghányadok. 

Hozzávalók:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 50 dkg sárgarépa, reszelve
  • 1,5 liter átszűrt húsleves vagy csirkealaplé
  • 1 kávéskanál őrölt koriander
  • 40 dkg karfiolrózsa, apró falatokra vágva
  • 2 dl kókusztej
  • fél kezeletlen citrom, reszelt héja
  • só és frissen őrölt bors
  • A tálaláshoz:
  • natúr tökmag

A krémleveseket még izgalmasabbá tehetjük, ha a tálaláskor a tetejükre valami roppanósat szórunk. Pl. pirított vagy natúr magvakat.

HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink