Recept
Kipróbáltam

Mentás zöldborsókrémleves

Fűszeres Eszter

A zöldborsóleves a tavaszi időszak kedvelt étele. Nemcsak finom, de fontos vitaminokban is gazdag. Fogyaszthatjuk tésztával, galuskával, berántva, vagy tejjel, krémlevesként is. Az alábbiakban egy gyerekbarát változatot mutatunk be mentával és tejszínnel megbolondítva.

Elkészítés

1. A zöldborsót megpároljuk 2 evőkanál vajon, picit sózzuk. A menta felét a zöldborsóra szórjuk.

2. Felöntjük a borsót a tejszínnel és a tejjel, fűszerezzük borssal és szerecsendióval, majd felforraljuk.

3. Botmixerrel pépesítjük, utána leszűrjük. A maradék vajat megolvasztjuk és barnára pirítjuk.

4. A levest tányérokba merjük, rákanalazzuk a barnított vajat, végül megszórjuk a félretett mentával.

4 adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 40 dkg zsenge zöldborsó
  • 1 liter tej
  • 2 dl habtejszín
  • 4 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál friss menta, apróra vágva
  • 1 késhegynyi só
  • frissen őrölt bors és szerecsendió
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink