Recept
Kipróbáltam

Ázsiai módra készült káposztaleves

Toplistás nemszeretem étel a káposzta szinte minden korosztályban. Most megmutatjuk, hogy nem csak paradicsomos formában lehet a menzákon a gyerekek elé tenni.

Elkészítés

1. Egy közepes méretű leveses fazékban felhevítünk 1 evőkanál olajat, majd közepes lángon megpároljuk rajta a póréhagymát. Ha már puha, hozzászórjuk a csiperkegombát, enyhén sózzuk, és addig pároljuk, amíg a gomba összeesik és elforrja a leve nagy részét. Közben hozzákeverjük a zúzott fokhagymát.

2. Ezalatt egy nagy méretű serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat, és lepirítjuk benne a káposztacsíkokat. Ha már kellően megkaramellizálódtak, kiszedjük egy nagy keverőtálba. Jöhet a serpenyőbe a maradék 1 evőkanál olaj, és pár perc alatt megpároljuk-pirítjuk az apróra vágott gyömbért is.

3. Ezután a lábosba kanalazzuk a káposztacsíkokat és a puha gyömbért. Felöntjük az egészet a zöldségalaplével, hozzászórjuk a morzsolt kukoricát, és továbbra is közepes lángon felforraljuk.

4. Amíg a leves melegszik, a szárított chilit egy mozsárban apóra törjük, majd ezt is a leveshez szórjuk. Amikor a leves már forr, csendes rotyogásban tartva max. 5 percet főzzük.

5. Végül hozzákeverjük a kókusztejet, aztán pár csepp frissen facsart zöldcitromlével és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk is.

4 adag lesz belőle.



Hozzávalók:
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 póréhagyma, fehér szárrésze vékony karikákra vágva
  • 10 dkg gomba, kockákra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 25 dkg fehérkáposzta, vékony szeletekre vágva
  • 1 db 4 cm-es friss gyömbér, apróra vágva
  • 1,5 liter zöldségalaplé
  • 20 dkg fagyasztott kukorica, felolvasztva
  • 1 szárított piros chili
  • 1,5 dl kókusztej
  • A tálaláshoz:
  • 1 zöldcitrom, gerezdekre vágva
  • 1 csokor friss petrezselyem, apróra vágva
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink