Recept
Kipróbáltam

Bloody Mary sült paradicsomból

Stahl Judit

Az egyik első koktél, amelyet életemben ittam, az a Bloody Mary volt. Már a neve is nagyon tetszett –sejtelmes, erős és mégis nőies-, de a párom nyersparadicsom-averziója miatt, jó ideig sosem ittunk otthon. Aztán rájöttem, hogy ha megsült paradicsomból készítem a paradicsomlevet, akkor annak mélyebb és intenzívebb lesz az íze, és van esély rá, hogy még neki is ízleni fog. Jelentem, a kísérlet sikerült és azóta sok kellemes, nyári estét köszönhetünk ennek a koktélnak.

Elkészítés

1. Bemelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőnél ez a 7-es fokozat).

2. A megmosott, megszárítgatott paradicsomokat gerezdekre vágjuk és összekeverjük az olivaolajjal meg a cukorral. Beletesszük a paradicsomdarabokat egy 20 centi hosszú, kerámiából készült sütőtálba és 30 perc alatt megsütjük. Amikor már kihűlt, elővesszük a turmixgépet és összepépesítjük benne a sült paradicsomokat. Utána átszűrjük a folyékony, piros pépet és az így elkészített paradicsomlevet egy kancsóba öntjük.

3. Hozzákeverjük a vodkát és jöhet a legjobb rész, az ízesítés. Teszünk bele friss facsart citromlevet, szárított csilipelyhet és belecsepegetetünk Worcestershire-szószt. Végül belekeverjük az apróra vágott zellerzöldet.

4. Amikor már néhány órát állt a hűtőben, akkor jégkockákkal teli hosszúitalos poharakba töltjük és mindegyik pohárba állítunk egy-egy szívószálat is.

4 adag készül belőle.

Hozzávalók:
  • 80 deka friss paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj a hagyma párolásához
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 11/4 deci vodka
  • 4 késhegyi csilipehely, szárított
  • 12 csepp Worcestershire-szósz
  • 4 teáskanál apró vágott, friss zellerzöld
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink