Recept
Videó
Kipróbáltam

Juharszirupos ropogós sült csirke

Stahl Judit

Ki ne szeretné, mikor a sült csirke vékony bőre finoman roppan a fogai közt? Ez az étel egyszerűen elkészíthető, de cseppet sem hagyományos és sok érdekességet magában rejtő különlegesség. Ha szeretnénk feldobni a családi ebédet egy kis újdonsággal, a juharszirup miatt ez a csirke ideális választás.

Elkészítés

1. Mielőtt sütjük az ételt, vegyük ki időben a hűtőből, hogy ne legyen nagyon hideg. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (gázsütőn 4- es fokozat).

2. Keverjük össze az olajakat és a zöldcitrom levét.

3. Sózzuk és borsozzuk meg a csirkét belülről, majd tömjük bele a friss koriandert.

4. Az olajos keverékkel alaposan kenjük be a csirkét, majd tegyük rá egy sütőrácsra, tegyünk alá a tálcát is, amivel felfoghatjuk majd a lecsöpögő páclevet.

6. Süssük a csirkét 25 percig, közben kenegessük a páclével.

7. Miközben a csirke sül, keverjük össze a juharszirupot a mustárral és a rizsecettel.

8. Ha lejárt a csirke 25 perce, kenjük meg a csirkét ezzel a juharszirupos-mustáros keverékkel, majd folytassuk a sütést további 18-23 percig.   

 

4 adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 1 db csirke, kisebb-konyhakész
  • 1 db zöldcitrom leve
  • 3 evőkanál juharszirup
  • 2 evőkanál szőlőmagolaj
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 3 evőkanál dijoni mustár
  • 1/2 csomag friss koriander
  • só és frissen őrölt bors

A juharfa nedve nagyrészt ásványi anyagokból, vízből, 3-5%-ban cukorból és egyéb tápanyagokból áll. Számos fontos vitamint, aminosavat tartalmaz, kifejezetten egészséges és könnyen emészthető.

HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink