Recept
Kipróbáltam

Dijoni tészta, sonkával

Stahl Judit

Egyszerű, de ízletes vacsora. Amíg a tészta fő, addig elkészül a finom sonkás mártás, utána pedig már nincs más hátra, csak jóízűen elfogyasztani.

Elkészítés

1. Tegyünk fel forrni 4,5 liter vizet egy 5,5 literes lábosba. A vizet sózzuk meg. Ha felforrt, adjuk hozzá a tésztát és a csomagon javasolt ideig főzzük. Félidőben, amikor már csak 5 perc van hátra a főzésből, szórjuk a tésztához a borsót.

2. Hevítsünk egy magasfalú serpenyőben olívaolajat. A pulykasonkát csíkozzuk fel és pirítsuk át kicsit. Adjuk hozzá a tejszínt, a mustárt, sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel egyszer. Adjunk hozzá a tészta főzővizéből 4 evőkanálnyit.

3. Szűrjük le a tésztát és a borsót, keverjük össze a mártással és tálaljuk.

 

4 adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 20 dkg spagetti tészta
  • 20 dkg mirelit zöldborsó
  • 20 dkg pulykamell alsócomb sonka
  • 3 dl tejszín
  • 3 teáskanál magos mustár
  • só és frissen őrölt bors
  • 1/2 dl olívaolaj
  • fél citrom kifacsart leve
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink