Recept
Videó
Kipróbáltam

Citromos – rukkolás tészta

Stahl Judit

Ha a nagy rohangálásban nincs idő vacsorát főzni az éhes családnak, akkor érdemes ehhez az egyszerű tésztaételhez nyúlni. Nem csak hogy gyorsan készen van, a citromnak és a rengeteg friss zöldfűszernek hála még egészséges és finom is.

Elkészítés

1. Tegyünk fel forrni 4,5 liter vizet egy 5,5 literes lábosban. A vizet sózzuk meg. Ha felforrt adjuk hozzá a tésztát és a csomagon javasolt ideig főzzük.

2. Amíg a tészta fő, az összes többi hozzávalót tegyük egy turmixgépbe, alaposan sózzuk, borsozzuk és mixeljük össze.

3. A tészta főzővízéből tegyünk ½ dl-t a fűszerkrémhez. A tésztát tegyük át a tálba, amiben tálalni is fogjuk, keverjük össze a fűszerpasztával és kész is. Parmezánnak megszórva tálaljuk.

4 adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 20 dkg fusilli tészta
  • fél citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 szál felkarikázott újhagyma
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma, összezúzva
  • 1 dl olívaolaj a tetejére
  • 4 dkg friss bazsalikomlevél
  • 2 dkg friss mentalevél
  • 7 dkg rukkola
  • só és frissen őrölt bors
  • frissen reszelt parmezán sajt, a tálaláshoz
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink