Recept
Kipróbáltam

Whiskys tarja

Stahl Judit

Ez az a recept, amelyet a legtöbb férfi imádni fog. Nemcsak azért, mert a hozzávalók listája olyan, mint egy ideális kártyapartihoz felírt bevásárlócetli − whisky, kávé! −, de azért is, mert sem az előkészületek, sem a sütés nem kíván sok időt vagy elmélyült konyhai ismereteket.

Elkészítés

Előző nap

1. A páchoz az instant kávét feloldjuk a forró vízben, hozzákeverjük az olajat és a whiskyt. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk.

2. A hússzeletek közül két darabot belerakunk egy zárható műanyag dobozba, megszórjuk fél evőkanál köménymaggal. Ráfektetjük a másik két szelet húst, ezt is meghintjük fél evőkanál köménymaggal, és ugyanígy teszünk az utolsó két szelet hússal is. Végül az egészet felöntjük annyi páclével, hogy ellepje a húst.

3. Lefedve 1 napra hűtőbe tesszük. (Ha maradt a pácból, fagyasszuk le következő alkalomra.)

Másnap

1. A sütéshez fehéren izzó parazsat készítünk. A hússzeleteket időben kivesszük a hűtőből, hogy ne legyenek hidegek. Ezután kiemeljük őket a pácléből, és gondosan letörölgetjük: a köménymag megégne rajtuk, illetve nem szerencsés, ha a whiskys páclé belecsöpög a parázsba, mert esetleg lángra gyújtja.

2. Az olajjal vékonyan megkent hússzeleteket oldalanként 5-7 perc alatt megsütjük a parázs fölött.

4-6 adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 6 szelet csontos sertéstarja
  • só és őrölt bors
  • 1,5 evőkanál egész köménymag
  • a hússzeletek megkenéséhez kevés olaj
  • A páchoz:
  • 1 púpos evőkanál instant kávé
  • 2 dl forró víz
  • 2 dl olívaolaj a tetejére
  • 2 dl löttyintésnyi whisky vagy törkölypálinka
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink