Recept
Kipróbáltam

Tonhalas rakott tészta

Ha hús, akkor legtöbbször csirke, pulyka, sertés és marha szerepel a menzákon, hal csak elvétve. Pedig a tonhalat a gyerekek általában szeretik, miért ne készülhetne belőle egy finom egytálétel?

Elkészítés

1. Egy közepes méretű fazékban közepes lángon felolvasztjuk a vajat. Hozzászórjuk az apró kockára vágott vöröshagymát, és néha megkeverve kb. 5 perc alatt puhára pároljuk. Megszórjuk a liszttel, alaposan elkeverjük, majd felöntjük a csirkealaplével és a tejjel. Kevergetve addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Sózzuk, frissen őrölt borssal és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük, majd félretesszük.
 
2. Lobogva forró, sós vízben kifőzzük a tésztát, de a megadott idő előtt 2 perccel korábban már leszűrjük, és lecsepegtetve egy vékonyan kiolajozott 20×30 cm-es sütőtálba szórjuk. Rákanalazzuk a szószt, megszórjuk a tonhaldarabkákkal, majd az egészet alaposan összekeverjük.
 
3. Megszórjuk a zsemlemorzsával és a füstölt sajttal, végül a sütőbe tolva kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt pár percre állni hagyjuk.

6 adag lesz belőle.


Összeállítottuk a recepteket úgy is, hogy a közétkeztetők is elkészíthessék ezt a menzakonyhákon. A linkre kattintva láthatóak a 100 adagos anyaghányadok. 

Hozzávalók:
  • 5 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma, apró kockákra vágva
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 6 dl csirkealaplé
  • 3 dl tej
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 40 dkg fusilli
  • 4 db 80 g-os olajos tonhalkonzerv, lecsepegtetve, falatokra szedve
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg füstölt sajt, frissen reszelve
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink