Recept
Videó
Kipróbáltam

Szardíniás, mediterrán spagetti

Stahl Judit

Gyors és könnyű fogás egy váratlanul érkezett vendégség asztalára. A hozzávalókból érdemes betárazni a kamrát, mert hosszú ideig elállnak. Még a pizza sem ér házhoz ennyi idő alatt.

Elkészítés

1. Tegyünk fel forrni 4,5 liter vizet egy 5,5 literes lábosban. A vizet sózzuk meg. Ha felforrt adjuk hozzá a tésztát és a csomagon javasolt ideig főzzük. 

2. Amíg a tészta fő, egy 23 cm átmérőjű serpenyőt kezdjünk el melegíteni közepes hőfokon. A konzervből kanalazzunk bele két evőkanálnyi olajat. Amikor forró, tegyük bele a fokhagymát és a chili paprikát és kevergetve süssük 3 percig őket.  Utána adjuk hozzá a paradicsomot, a szardíniát, a kapribogyót, sózzuk, borsozzuk és közepes hőfokon főzzük össze 10 perc alatt. 

3. A tészta főzővízéből adjunk egy keveset a paradicsom mártáshoz, majd adjuk hozzá a leszűrt tésztát. Bazsalikom levéllel feldíszítve tálaljuk

4 adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 40 dkg spagetti
  • 24 dkg szardíniakonzerv, olívaolajban eltett
  • 1 kicsi piros chili, kimagozva, felkarikázva
  • 2 evőkanál kapribogyó, leöblítve
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma, összezúzva
  • 40 dkg hámozott, darabolt friss paradicsom, konzerv
  • 1 ágnyi friss bazsalikom levél
  • só és frissen őrölt bors
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink