Recept
Kipróbáltam

Spanyolos hekkpaprikás

Elkészítés

1. Egy nagyobb, magas falú serpenyőben az olívaolajon közepes lángon megpároljunk az apróra vágott vöröshagymát és az apróra vágott kápia paprikát. Ha már üveges a hagyma és puha a paprika, hozzáadjuk a felkarikázott paprikás kolbászt, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és illatozásig hevítjük.

2. Az egészet megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, felöntjük a konzerv paradicsommal, majd hozzáadjuk az olajbogyót is. Sózzuk, és 10-15 percig rotyogtatjuk.

3. Amikor már kissé besűrült, óvatosan hozzákeverjük a haldarabokat, végül kis lángon, kb. 10 perc alatt készre főzzük. Túrós csuszával tálaljuk.

4 adag lesz belőle.


Összeállítottuk a recepteket úgy is, hogy a közétkeztetők is elkészíthessék ezt a menzakonyhákon. A linkre kattintva láthatóak a 100 adagos anyaghányadok. 

Hozzávalók:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 kápia paprika, kicsumázva és apróra vágva
  • 5 dkg paprikás kolbász, szeletekre vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 db 40 dkg-os daraboltparadicsom-konzerv
  • 5 dkg zöld magozott olajbogyó, karikákra vágva
  • 1 ág friss rozmaring, levelei apróra vágva
  • 40 dkg fagyasztott hekkfilé, felolvasztva és 2x2 cm-es kockákra vágva
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink