Recept
Kipróbáltam

Roston sült kelbimbó sárgarépával, mazsolával és sült pulykamellel

Az utált főzelék helyett sütőben sütjük meg a kelbimbót, így kevesebb az esély arra, hogy előjöjjenek a kesernyés ízek. Ráadásul további 2 alapanyag is ellensúlyozza a kelbimbósságot: a sárgarépa és a mazsola.

Elkészítés

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és sütőpapírral kibélelünk egy 30x40 cm-es lapos tepsit.

2. A kelbimbófeleket és a sárgarépakarikákat egy nagy tálban összeforgatjuk az olívaolajjal és a kolozsvári szalonnakockákkal. Enyhén megsózzuk, majd a zöldséges keveréket az előkészített tepsire borítjuk. Egyenletesen eloszlatjuk, végül a forró sütőbe tolva 20-25 perc alatt megsütjük. Közben 2-3 alkalommal átforgatjuk, hogy egyenletesen piruljanak.

3. A megsült zöldségeket egy nagy tálba szórjuk, elkeverjük a reszelt citromhéjjal, az apróra vágott petrezselyemmel és a mazsolával, majd az egészet félretesszük.

4. A pulykamellfilét tenyérnyi szeletekre vágjuk. A panírozáshoz egy mélytányérban összekeverjük a joghurtot a zúzott fokhagymával, aztán a pulykamell szeleteket egyenként megmártjuk a fokhagymás joghurtba. 

5. Egy nagy serpenyőben kb. ujjnyi rétegben olajat hevítünk, beleengedjük a joghurtos pulyka szeleteket, és csak addig sütjük őket, amíg színt kapnak. Ekkor kivesszük a szeleteket az olajból, lecsepegtetjük, majd egy ráccsal bélelt tepsibe fektetjük őket, végül a forró sütőbe tolva további 15-20 percig sütjük, amíg belül is átsülnek, és a felesleges zsír lecsepeg róluk.

4 adag lesz belőle.



Hozzávalók:
  • 60 dkg kelbimbó, megtisztítva és félbevágva
  • 40 dkg sárgarépa, vékony karikákra vágva
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg kolozsvári szalonna, apró kockákra vágva
  • 1 kezeletlen citrom, reszelt héja
  • 3 evőkanál frissen reszelt juhsajt
  • 1 csokor friss petrezselyem, apróra vágva
  • 5 dkg mazsola
  • A sült pulykamellhez:
  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 2 dl natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • só és frissen őrölt bors
  • A sütéshez:
  • kevés étolaj

A zöldség köret mellé tálalt húst ne bő olajban süssük készre, hanem a forró sütőbe tolva tepsiben. Így nem szív magába olyan sok olajat.

HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink