Recept
Kipróbáltam

Muffinformában sült zöldségfasírt

A gyerekek szeretik a fasírtot, de nem esznek elég zöldséget. Ezért megtartjuk a fasírtszerű formát, csak új tartalommal töltjük meg, szó szerint.

Elkészítés

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Lereszeljük a zöldségeket, majd egy nagy tálba szórva egynemű masszává keverjük a zabpehellyel, a szárított kakukkfűvel, a ketchuppal, a mustárral, a tojással, a Worcestershire-szósszal és 5 dkg reszelt edamival.

2. Kiolajozzuk egy 12 db-os muffintepsi mélyedéseit, és egyenletesen elosztjuk benne a zöldségmasszát. A tetejüket megszórjuk a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

3. Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, kicsit állni hagyjuk, és salátával tálaljuk.

4 nagy adag lesz belőle.


Összeállítottuk a recepteket úgy is, hogy a közétkeztetők is elkészíthessék ezt a menzakonyhákon. A linkre kattintva láthatóak a 100 adagos anyaghányadok. 

Hozzávalók:
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes cukkini
  • 25 dkg sütőtök, (tisztított súly)
  • 4 szárzeller
  • 10 dkg zabpehely
  • 2 teáskanál szárított kakukkfű
  • 1 dl ketchup
  • 2 evőkanál magos mustár
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 10 dkg edami sajt, reszelve
  • a forma előkészítéséhez:
  • kevés étolaj

A muffinformában való sütés legfőbb előnye, hogy a fasírtok elkészítéséhez nem kell bő olajat hevíteni, így nem is szívnak magukba annyi zsiradékot a kész falatkák.

HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink