Recept
Kipróbáltam

Bloody Mary-s sült csirke

Stahl Judit

Hogy illik a paradicsomos koktél a csirkéhez? Remekül! Érdemes kipróbálni!

Elkészítés

1. Ahhoz, hogy a paradicsomról könnyedén lehúzhassuk a héját, éles késsel finoman egy x betűt metszünk rá úgy, hogy a kés csak a héjat érintse, a húsos részt ne. Ezután annyi forró vízzel öntjük le, amennyi ellepi, és várunk 1 percig, míg a héja felkunkorodik. Ekkor leöntjük róla a forró vizet, hideg vízzel átöblítjük, majd lehúzzuk a héjat. A meghámozott paradicsomot negyedekbe vágjuk és félretesszük.

2. Egy lábosban összeolvasztjuk a vajat az olívaolajjal, majd megpirítjuk benne a sózott-borsozott csirkecombokat. A kívül pirosas, de belül még sületlen husikat kiszedjük, félretesszük egy tányérra. A lábosba öntjük a vodkát, és 2-3 perc alatt fakanállal felkevergetjük a húspörcöket a sistergő alkoholban.

3. Beleszórjuk a felkarikázott újhagymát, és amikor megpuhult, hozzákeverjük a pépesre zúzott fokhagymát. Ahogy megérezzük a fokhagyma illatát, már tesszük is hozzá a paradicsomnegyedeket. Hozzászórjuk a vékony szeletkékre vágott szálzellert, belekanalazzuk a Worchestershire-szószt, és csöpögtetünk hozzá egy kevéske Tabasco-szószt. Megsózzuk, megborsozzuk, és visszapakoljuk a mártásba a csirkecombokat.

4. A paradicsomos csirkét felforraljuk, majd takarék lángon 20 percig fedő alatt főzzük. Ezután megfordítjuk a csirkecombokat, és fedő nélkül még további 25-30 percig rotyogtatjuk. Amikor a hús megpuhult, a paradicsommártás pedig besűrűsödött, belekeverjük a citrom reszelt héját, és az apróra vágott zellerzöldet.

4 adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 1 kg friss paradicsom
  • só és őrölt bors
  • 4 db csirkecomb
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj a tetejére
  • 1/2 dl vodka
  • 1 csokor felkarikázott újhagyma
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma
  • 10 dkg szálzeller
  • 2 teáskanál Worchestershire-szósz
  • néhány cseppnyi Tabasco-szósz
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • 2 evőkanál zellerzöld, apróra vágva
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink