Recept
Videó
Kipróbáltam

Virsli szörnyecskék házi ketchuppal

Stahl Judit

Melyik gyerek ne szeretné, amikor bevonjuk a főzés rejtelmeibe? Most játszva tanulhatnak, hiszen szívesen segédkeznek a konyhában, amikor főzésről van szó. Spagetti, móka, kacagás és finom virsli falatok, melyet egészséges házi készítésű ketchuppal tálalunk.

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, (gázsütőn 4,5-es fokozat). Egy 20 x 30 cm-es tepsit kiolajozunk. A paradicsomokat félbe, negyedbe vágjuk, és a tepsibe tesszük. Rájuk tépkedjük a kakukkfű és oregánó leveleket, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymákat, olajat és bőségesen sózzuk, borsozzuk. Alaposan összeforgatjuk, hogy mindenből jusson mindenhova. Tegyük be a tepsit a sütőbe 1 órára. Fél időben a felnőtt keverje át.

2. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd szedjük át egy nagy mérőkancsóba és botmixerrel pürésítsük.  Adjuk hozzá a cukrot és a balzsamecetet, keverjük át és kész is a házi ketchup!

3. Egy 4 literes edényben, 3 liter vizet felteszünk forrni. 

4. A virsliket a nyers spagetti tésztákkal hosszában szúrjuk át, hogy a két végén egyforma hosszan lógjon ki a tészta. Ha már gyöngyözve forr a víz, dobjuk bele az átdöfött virsliket, és 8-10 perc alatt főzzük meg. Tálaljuk a szörnyecskéket a házi ketchuppal. 

4 adag lesz belőle

Hozzávalók:
  • A ketchuphoz
  • 1 kg friss paradicsom
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma, összezúzva
  • pár levélke levélke friss kakukkfű
  • pár levélke friss oregánó
  • 3 evőkanál olívaolaj a tetejére, + 2 evőkanál a tepsi kiolajozásához
  • só és frissen őrölt bors
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • A szörnyekhez
  • 20 szem koktél virsli
  • 5 dkg spagetti
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink