Recept
Videó
Kipróbáltam

Kókuszos tápióka puding

Stahl Judit

A tápiókát a manióka gyökeréből nyert keményítőből állítják elő. Itthon leginkább bioboltokba és ázsiai élelmiszereket árusító üzletekben találkozhatunk vele. Íze semleges, bátran kísérletezhetünk vele. A gyerekek és felnőttek egyaránt kedvelik.

Elkészítés

1. A thai citromfüvet 5 cm darabokra vágjuk, és mindegyik darabra rácsapunk egyet-kettőt klopfolóval, majd egy lábasba tesszük, hozzáöntjük a kókusztejet. Az egészet felforraljuk, majd levéve a tűzről félre tesszük és kihűtjük. Ez alatt az idő alatt a kókusztejet kellemesen átjárja a citromfű íze. Míg a citromos kókusztej hűl, a pálmacukrot mozsárban megtörjük.

2. A tápiókagyöngyre ráöntünk annyi vizet, amennyi két ujjnyira elfedi. 15 perc múlva leöntjük róla a vizet és áttesszük egy 19 cm átmérőjű, 10 cm magas, 2 l űrtartalmú fazékba.

3. A tápiókagyöngyöt megsózzuk és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Ezután ráöntünk 5-szörös mennyiségű vizet, mérsékelt lángon felforraljuk, majd lefedjük, és  gyakori kevergetéssel 10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. Mire megfő, a tápiókagyöngy opálosan átlátszóvá válik.

4. A megfőtt, még meleg tápiókagyöngyhöz azonnal hozzákeverjük a pálmacukrot, hogy felolvadjon benne. Ezután hozzákeverjük a citromfüves kókusztejet, majd az egészet kihűtjük.

5. A desszertet 4 órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor tálkákba kanalazzuk és a tetejére kevés zöldcitromhéjat reszelünk.

8 adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 20 dkg apró tápiókagyöngy
  • 3 thai citromfű
  • 1 csipet só
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg pálmacukor
  • 5 dl kókusztej
  • a tálaláshoz 1 zöldcitrom
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink