Recept
Kipróbáltam

Házi csokipuding

Stahl Judit

A házi puding elkészítése csak 15 perccel hosszabb munka, mint a zacskóba zárt, por alapú névrokonaié. De persze nem ez a leglényegesebb különbség: a házi csokipuding ugyanis sűrű és telt ízű, aki egyszer kipróbálja, nem fanyalodik majd készen kapható porokra. Mert lássuk be, azok legfeljebb csak kakaós, híg krémek ezekhez a tömör gyönyörökhöz képest. Itt most kanalazható örömporciók készülnek, igazi csokoládéból.

Elkészítés

1. A tejet és a cukrot mérsékelt tűzön kevergetve felmelegítjük egy kisebb edényben. Amíg kézmelegre visszahűl, nagyon apróra vagdossuk az étcsokoládét.

2. Jöhet a puding lényege, az alapkeverék: a tojássárgákat kézi habverővel összedolgozzuk a langymeleg, édes tejjel, majd visszaöntjük az egészet a tejes edénybe. Takaréklángon folyamatosan tovább kevergetjük a kézi habverővel, és 10 perc alatt sűrűre főzzük, aztán amikor elkészül, lekapjuk a tűzről. Átkanalazzuk egy nagy keverőtálba, és azonnal beledobjuk az étcsokoládét meg a vajat.

3. A csokival és a vajjal feldúsított alapkeveréket robotgéppel 5 perc alatt jól felhabosítjuk, és mire a csokoládé és a vaj tökéletesen elvegyült benne, már kész is a sűrű puding. Szétosztjuk 4 üvegkehelyben, és vagy önmagában, vagy édes tejszínhabbal megpúpozva tálaljuk.

4 kicsi, de kiadós adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 1,5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink