Recept
Kipróbáltam

Gyümölcsös, tejes pite

Fűszeres Eszter

A bogyós gyümölcsök - mint például az áfonya, a málna, a ribizli - nemcsak finomak, de antioxidánsokban is gazdagok. Az alábbi sütemény a gyömölcsös kerteket és az amerikai kisvárosok hangulatát idézi. Érdemes elcsábulni ezért a mennyei desszertért. Vigyázzunk, mert könnyen lehet, hogy a család ezentúl követelni fogja!

Elkészítés

1. A tojásokat elhabarjuk a tejjel és a cukorral, belekeverjük a lisztet és a sót.

2. A vajjal vékonyan kikenünk egy 24 cm átmérőjű piteformát, beleöntjük a palacsintatészta sűrűségű masszát, rászórjuk a gyümölcsöket, és betoljuk a pitét 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat) előmelegített sütőbe.

3. 10 percig sütjük, majd mérsékeljük a hőmérsékletet 180 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és további 30 perc alatt készre sütjük.

8 szelet lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 liter tej
  • 2 dkg vaj
  • 30 dkg mélyhűtött vegyes bogyós gyümölcs, felengedve, leitatva
  • 1 csipet só
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink