Recept
Kipróbáltam

Gesztenyés csillagok

Stahl Judit

Ebben a receptben a hozzávalók közt csak nagyon csekély mennyiségű liszt szerepel, a tészta tartását itt a gesztenye lisztesség adja. Hogy még finomabb legyen az íze, egy narancs héja is belekerül a tésztába: gyors és finom teasütemény kerekedik belőle.

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és sütőpapírral kibélelünk két 30x40 cm-es tepsit.

2. Amíg a sütő bemelegszik, elkészítjük a tésztát. A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a tojást. Ezután ráreszeljük a narancs héját, belekeverjük a felengedett, darabokra tördelt gesztenyemasszát meg a lisztet, és néhány perc alatt jól kidolgozzuk a géppel az egészet.

3. Előveszünk egy habzsákot, ráillesztjük az 1 cm-es átmérőjű csillagcsövet, és miután a tészta felét beletöltöttük, apró csillagokat nyomunk ki belőle a tepsire. Az a jó, ha a csillagok átmérője kb. 2 cm lesz, és egymástól úgy 3-3 cm-re kerülnek. Így sütés közben nem érnek össze. Ha készen vagyunk az első tepsivel, a maradék tésztával ugyan így járunk el.

4. A gesztenyés csillagokat 12 perc alatt megsütjük, egyik adagot a másik után. Sütés után még puhák, de hamar kihűlnek, és akkor már egyszerűen le lehet szedni őket a tepsikről.

Kb. 35-40 db sütemény lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 7,5 dkg puha vaj
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1 félbevágott, kifacsart narancs héja
  • 25 dkg mélyhűtött, felolvasztott gesztenyemassza
  • 1,5 evőkanál finomliszt

A puha tésztát azért szoktam habzsákkal szétosztani a tepsiben, mert így sokkal haladósabb. Ehhez megfogom a még üres zsákot, és a felső negyedét visszahajtom a kezemre, hogy megtámasszam. Ezután belekanalazom a masszát, és közben egy pillanatra befogom alul a csövet, a zsákot finoman összeszorítom a tészta tetejénél. Így az légmentesen kitölti a zsákot, és nincs fröcsögés, amikor sorra kinyomom belőle a pici csillagokat.

HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink