Recept
Kipróbáltam

Borzaska

Stahl Judit

A sütemény neve kicsit népmesei, tudom, de mivel elkészíteni is mesésen egyszerű, a névadást jogosnak tartom. Mindössze annyi a teendőnk ezzel az édességgel, hogy a hozzávalókat betesszük egy tálba, jól összekeverjük, szétkanalazzuk egy tepsire, és megsütjük. Itt a vége fuss el véle. Vonjuk be a gyerekeket is az elkészítésébe, jó móka lesz.

Elkészítés

1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és sütőpapírt terítünk 2 nagy tepsibe.

2. A mogyorót és a diót mozsárban durvára törjük vagy nem túl finomra megdaráljuk, aztán átszórjuk egy nagy keverőtálba. Hozzáadjuk a lisztet, belereszeljük a citrom héját, rákanalazzuk a tejszínt és rácsurgatjuk a mézet.

3. Ezután fakanállal alaposan összedolgozzuk az egészet, és egy evőkanállal kb. 4 cm átmérőjű halmokat pötyögtetünk belőle a tepsikre, egymástól nagyjából háromujjnyi távolságban.

4. A süteményeket 8-10 perc alatt megsütjük, egyik adagot a másik után. De csak akkor szedjük le őket a sütőpapírról, ha már kihűltek, mert melegen még túl lágyak, könnyen megnyomódhatnak.

Kb. 30 db lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 15 dkg mogyoró
  • 15 dkg bögre dió
  • 3 csapott evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 nagyobb citrom reszelt héja és leve
  • 3 evőkanál tejszín
  • 0,5 dl méz

Annak, hogy teljes kiőrlésű lisztet használok, az a magyarázata, hogy az íze jól harmonizál a sok dióval és mogyoróval. De ha valaki egyébként nem tart ilyet otthon, fölösleges kizárólag emiatt egy egész zacskónyit megvennie, inkább készítse el a szokásos sima liszttel, úgy is remek lesz.

HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink