Recept
Videó
Kipróbáltam

Bögrében sült citrompuding

Stahl Judit

Finom sült puding, melynek a tésztájába ízesítőként nemcsak citrom, de kókuszreszelék is kerül. Villámgyorsan összeállítható édesség, fél óra sütés, és már tálalhatunk is.

Elkészítés


1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gázsütőn 4,5-es fokozat). A vajból elveszünk annyit, hogy kikenjük vele a 6 sütőformát.

2. Egy közepes méretű keverőtálban, kézimixerrel összekeverjük a többi vajat, a citromhéjat, a cukrot, és a tojássárgákat. Ezután jöhet hozzá a muffinpor, a kókuszreszelék, majd a citromlé és a tej is. Az egésznek selymesnek és csomómentesnek kell lennie.

3. Felforralunk 2 liter vizet és előkészítünk egy magas peremű, 35 x 40 cm-es tepsit. Egy másik közepes keverőtálban, egy csipet sóval keményre verjük a tojásfehérjéket. Összeforgatjuk óvatosan a tésztával és kiadagoljuk a 6 csészébe. A csészéket a nagyobb tepsibe tesszük. Forró vízzel felöntjük a nagyobb tepsi alját, hogy a víz kb. a csészék 1/3-ig, feléig érjen. Így mehet a sütőbe 30 percre.

6 adag lesz belőle.

Hozzávalók:
  • 12 dkg vaj, megolvasztva
  • 2 teáskanál finomra reszelt citromhéj
  • 20 dkg "0" cukor, (cukorhelyettesítő por)
  • 3 db egész tojás, szétválasztva
  • 8 dkg muffinpor, (csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék, helyettesíthető finomliszttel)
  • 2 dkg kókuszreszelék
  • 0,7 dl citromlé vagy ecet
  • 3 dl tej
  • csipet só

Praktikus konyharuhát fektetni a tepsi aljába, így amikor a tepsibe állított csészék mellé öntjük a vizet, azok biztosan nem mozdulnak el.

HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink