Isadora sminkösszeállítás - I. rész

- smink a hideg időszakra

Árpa Karolina

Az idén különösen hosszúra nyúlt nyárnak óhatatlanul vége, a kávézók jeges italait felváltották a forró fűszeres latték, kénytelenek voltunk ruhásszekrényünk mindent elnyelő mélyéről előbányászni a vastagabb holmikat és lélekben talán már a karácsonyra hangolódunk. A hűvösebb időjárással karöltve elérkezett a trendváltás időszaka: pár trükkel módosítva a sminkelési rutinunkon az idei őszi-téli szezonban is elragadóan nézhetünk ki. Az arc különböző részeire is találunk iránymutatásokat:

A selyemes bőr

A friss és harmatos hatásért vessük be a  nap által igénybevett bőr alapos átradírozását. A hűvösebb napokra érdemes beszerezni egy színtelen bőrtónusjavító sminkalapot, amely simábbá teszi a bőrfelületet. Majd egy kollagéntartalmú alapozóval dolgozzunk a  problémás részeken, az alapozót felmelegítve a tenyerünkben, így a kéz melegétől könnyebb lesz felvinni, akár ujjbeggyel is. A végeredmény selymes és egyenletes lesz. Leheletnyi bronzosítóval és pirosítóval fejezd be az alapot. Ha összhangban szeretnél lenni a szezonnal, a réz árnyalatú bronzosítót ötvözd a tompa barackos árnyalatú pirosítóval az extra hatás érdekében.

Az újraértelmezett füstös

Az idei év második felében a legszebb sminkárnyalatok szemre és szájra is intenzívek. A klasszikus füstös szemfestést továbbra sem tudja semmi letaszítani trónjáról, ugyanakkor felejtsük el a megszokott feketét. Újra hódítanak a természet színei: a madártoll bézsek, a gyapjúszürkék, a méregzöld pazar árnyalatai, a gazdagon pigmentált földszín barnák, a burgundi bordó és a réz. A körsatír formát módosítsuk picit cicaszem formára: a külső szemzug legyen túlhúzva a szemöldök irányába.  Próbáld ki ezt a kihúzást tussal, amit finoman elsatírozol.

A dúsan ívelt pillakoszorú

A koromfeketére vagy barnára festett szempillákat fésüljük át szempillafésűvel és tegyünk rá még egy réteg szempillaspirált. Az igézően sűrű pillakoszorú és a bor árnyalataiban pompázó ajakfestés a szezon elbűvölő párosítása. Próbáld meg hajszárítóval felmelegíteni a szempillapödrőt és úgy göndöríteni a szálakat. Tartósabb és hihetetlen ívelt eredményt érhetsz el.

A burgundi ajak

Nagyszerű alternatívája a klasszikusan nőies vörös ajakfestésnek, annyi könnyítéssel, hogy mindenki tudja viselni ezt a gazdag színt, csupán a megfelelő árnyalatot kell megtalálni hozzá:

  • Extra világos és világos bőrszín: bíbor árnyalat rózsaszínes, pirosas tónussal
  • Közepes bőrtónus: a bogyós gyümölcsök minden színárnyalata
  • Sötét bőrtónus: burgundi és szilva árnyalat kékes tónussal

 

Ünnepi inspiráció 

Az év végi ünnepi időszak meghatározó színe idén a piros, elsősorban arannyal kombinálva, mely fenségessé teszi árnyalatait. Ha igazán fényűző sminket szeretnénk, szemhéjunkra hangsúlyos, selyemfényű színeket vigyünk fel: remek választás a pávatoll kékje és zöldje vagy a leopárdminta barna és aranyló vanília árnyalatai. Szemünk tündöklését aranyszínű, csillámló hatást kölcsönző szemhéjtussal tovább fokozhatjuk. Ajkunk festését mindenképp szájfénnyel fejezzük be, és ne feledkezzünk meg kezünkről sem! Az ünnepi smink tökéletes kiegészítője lehet egy aranyló csillámokat tartalmazó, pirosas árnyalatú körömlakk.

 

Az idei őszi-téli trend elkényeztet minket: akár a natúr, romantikus stílust kedveled, akár vibráló városi fashionista vagy - ebben az évben a változatosság megengedett.  Ne félj feltárni a smink hatalmas és csodálatos világát: a sminkkel kapcsolatos legjobb dolog a kísérletezés.

A termékek megvásárolhatóak a Douglas Parfüméria üzleteiben!


Hozzászólások
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink