Isadora sminkösszeállítás - II. rész

Árpa Karolina

Egy jó smink ott kezdődik, hogy megszépíti az embert. Egy jó nappali smink pedig ott, hogy megszépíti az embert és gyorsan elkészíthető. A gyorsan elkészíthető mellett jó, ha közben természetesnek hat, de mégis látványosan előnyös és összhangban van a viselőjével, továbbá kibírja az egész napot és nem árt, ha követi a divatot is. Az első, amit tehetünk, hogy ezeknek megfeleljen a sminkünk az az, hogy minőségi termékeket választunk. 

Most az Isadora legújabb őszi Forest Groove megnevezésű kollekciójából válogattam össze a szükséges árnyalatokat: az aranyló bézs, a fáradtrózsaszín és a bronz dominál az egyáltalán nem hivalkodó, inkább natúr hangulatú sminkemben. Léteznek trükkök, amik nagyban megkönnyítik a dolgunkat egy szép smink megalkotásában, ezért összegyűjtöttem párat:


Egy szépen elkészített alapozás a nappali sminkben már önmagában félsiker. Ezért az arc előkészítését a láthatatlan szépítésért nem érdemes kihagyni: érdemes beruházni egy professzionális sminkalapba. Olajmentes szilikontartalmú bázist javaslok, mert lemattítja és simábbá teszi a bőrt, kitölti a tág pórusokat és az apró ráncokat. A sminkalapra rákerülő alapozó legyen könnyű textúrájú, inkább 2 rétegben kerüljön belőle a problémásabb részekre, de a hibátlan, színben egységes részeket felesleges leterhelni túlpigmentált alappal. Az alapozóecset pedig gondoskodik a leheletvékony rétegért és a gyorsaságért: lágy körkörös mozdulatokkal kell belemasszírozni vele az alapozót a bőrbe. Én az Isadora Light Touch kollagéntartalmú alapozót választottam, majd tompítottam a csillogást mattító lapocskával. 

Innentől jöhet a festés. A kedvenc nappali sminkem csupán pár lépésből áll: árnyékolás, szemkiemelés, minimális ajakfestés. A járomcsont árnyékolásának kulcsszerepe van egy látványos nappali smink elkészítésében. Az árnyékolást az Isadora 29 Fresh Rural bronzosítóval végeztem el, árnyalatában olyannyira telitalálat, hogy kiváltja a pirosítót is: átsimítom vele a járomcsont legkiugróbb részét, a csillámtartalma miatt meg még finom fénnyel is bevonja ezt a területet.


A szemöldököt a nappali sminkben csak színtelen szemöldökzselével formázom természetes formára. Célom ezzel egészen prózai: néha a kevesebb több. A szemsminknél trükközök picit a színnel, célom a gyorsaság és a látványos szemfestés egyszerre: a szem mozgó részére benedvesített lapos ecsettel teszem fel a csillámló szemhéjport (Isadora Eye Shadow Trio 84 Forest a legvilágosabb bézses aranyló árnyalat), ezáltal metálos fényt vesz fel, a széleit pedig elsatírozom száraz satírozó ecsettel. A szempillatőbe finoman belenyomkodtam a szemhéjpúder trió legsötétebb árnyalatából egy keveset.

A szempillafestéssel a célom a pillakoszorú finom kiemelése, de nem esek túlzásokba: egy rétegben viszem fel, a töveknél Z formában mozgatom a spirál fejét, majd ívesen végighúzom a pillák végei felé. Ezzel a módszerrel a pillák sűrűségére és hosszítására is rádolgozom. Az Isadora Big Bold Mascara-val ez igazán könnyű.

Az ajaksmink első lépése egy ajakbázis felvitele csak a száj peremére. Ez finom fényt kölcsönöz és keretet ad egy teljesen hétköznapi szájfénynek is. Az ajkak színezésénél azt veszem figyelembe, hogy tónusban a szemsminkhez igazodjon. Kedvencem az álomszép árnyalatú Isadora Vintage Rose szájfény.

A képet készítette: http://www.olegborisuk.com/  Sminkes: Árpa Karolina

Hozzászólások
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink