Isadora sminkösszeállítás - III. rész

- az esti smink

Árpa Karolina

Fenséges, intenzív, de mégis természetes: ez az álomszép esti smink titka. Van egy jelentős különbség a nappali és az esti smink között. A legtöbb ember azt gondolja, hogy ha több rétegben viszi fel a napközben használt megszokott sminkjeit, akkor azok este is megállják a helyüket, de sajnos ez nem így van. A titok a világításban keresendő, mert a tompított esti fényeknél sokkal jobban mutatnak a gazdagon pigmentált színek.

Az esti sminknél - a csokoládé barna, mély szürke, méregzöld és burgundi árnyalatok és az elmaradhatatlan fekete, a pasztell és púder színek - kevés fénynél inkább sápadtnak mutatják viselőjét. Ezért szemünket és ajkainkat is színezhetjük, ügyelve arra, hogy az egyik jóval erőteljesebben legyen hangsúlyozva.

A magával ragadó szemsmink:

A szemet legegyszerűbben úgy tudjuk káprázatosan drámaivá tenni, hogy a vízvonalba húzunk egy vonalat sötét, puha szemceruzával. A felső szempillasorba húzzunk egy vékony tusvonalat a színmélység és intenzitás miatt (Isadora Flex Tip eyeliner 80 Carbon Black). A szemhéjszínt vigyük fel a teljes mozgó szemhéjra, majd a mélyítővonalat árnyékoljuk sötétebbre (Isadora Eye Shadow Trio 84 Forest).   Használjunk az alsó szempillasor festésére barna szempillaspirált akkor is, ha a felső pillakoszorút feketére festettük (Isadora Big Bold Mascara). Ennek az a magyarázata, hogy a legtöbb embernek az alsó pillái jóval világosabbak a felsőknél, és a színezésnél nem hat majd túl természetellenesnek a festés. Az alsó pillasort leheletvékonyan árnyékoljuk ugyancsak porral.

 

Glam ajaksmink:

 
Ha mély, gazdag színt szeretnénk festeni ajkainkra, ami az ősz egyik legnagyobb trendje, akkor válasszunk egy mély burgundi árnyalatot (Isadora 155 Zinfandel). A rúzshoz legpontosabban illő árnyalatú kontúrceruzával rúzsozás előtt töltsük ki az ajak teljes felületét. Amikor a rúzs a krémes textúrája miatt elkezdene megkopni (a szalvétán vagy üvegpoháron hagyott nyom miatt), úgy a kontúrceruzával megrajzolt felület még mindig a helyén marad. Az extra csillogásért vonjuk be rúzsunkat leheletnyi szájfénnyel (Isadora 23-Zinfandel).


A szép esti smink legnagyobb titkát három szóban tudnám összefoglalni: satír, satír és satír. Akármennyire erőteljes színt használunk, hatásában természetesnek kell tűnnie, ezért a színek széleit el kell mosnunk, találkozási pontjaikat pedig összesatírozni.


Végezetül, az esti smink nem jelenti azt, hogy mindenből pakoljunk magunkra jó sokat, a finom egyensúly megtalálásához a nagy alkalom előtt próbáljuk ki, hogy melyik variáció áll hozzánk a legközelebb: drámai szemek vagy esetleg a szép erőteljes ajakfestés. A legfontosabb mégis az, hogy olyan sminket viseljünk, amiben magabiztosnak és igazán szépnek érezzük magunkat.

A képet készítette: http://www.olegborisuk.com/  Sminkes: Árpa Karolina

Hozzászólások
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink