A randizás tízparancsolata

Kánya Kata

Az első randit mindig óriási készülődés előzi meg: kiterveljük, mit vegyünk fel, milyen legyen a hajunk, a sminkünk, az illatunk. De azt sem árt végiggondolni, mit mondjunk, hogyan viselkedjünk, és egyáltalán, hogyan álljunk az egészhez. Profi tanácsok, amelyeket nem árt megszívlelni.

 1.  Gondold végig, valóban akarsz-e társat? Vagy esetleg azért szánnád rá magad, mert épp minden barátnőd elkelt, vagy mert a szüleid szívják a véredet minden vasárnap a családi ebédnél, hogy hol késik már az unoka?
   
 2.  Legyen a lelked szabad! Amíg annak a szemétnek akarod megmutatni, hogy egy perc alatt pótolható, nem fog menni.
   
 3.  Tudd, hogy az életed mostani szakaszában milyen típusú kapcsolatot akarsz. Futó kalandot, együtt járást, együttélést, házasságot?
   
 4.  Írj egy papírra öt, számodra nélkülözhetetlen tulajdonságot az igazidról, és ötöt, ami kizáró ok. De jól gondold át, és ha biztos vagy magadban, ezekben ne köss kompromisszumot!
   
 5.  Mindig úgy indulj el otthonról, mintha a nagy Ő-vel találkoznál. Mert meg fog ütni a guta, ha ápolatlan leszel és rosszul öltözött, amikor véletlenül szembejön az "Úristen, de helyes".
   
 6.  Ne várj túl sokat az első randitól! Ne döntsd el az első percben, hogy vele akarod-e leélni az életed.
   
 7.  Az első néhány alkalommal ne beszélj az elmúlt kapcsolataidról és főleg ne szidd a múltad szereplőit!
   
 8.  Kérdezz, érdeklődj! Neked fontos, hogy minél többet megtudj a másikról. Ne legyél túl intim. Ne a szexuális szokásainál kezd a kérdezősködést!
   
 9.  A másik kérdéseire lehetőleg őszintén válaszolj! Ne akarj megfelelni. Legyél olyan, amilyen vagy. Úgysem lehet hosszú távon szerepet játszani.
   
 10.  A randi végén ne taktikázz! Ne mondd, hogy majd hívlak, ha tudod, hogy nem akarod többet látni és nyugodtan mondd, hogy szívesen találkoznál újra, ha szimpatikus! Érdemes őszintén kezdeni. És aztán úgy folytatni tovább - ha van folytatás.

Az új kapcsolatok buktatói

Családalapítás előtt nincs nagy baj. Amire vigyázni kell: ha a tanulmányaid alatt nem találtál társat, és munkába állsz, ne csak újabb és újabb diplomát kergess , hanem kezdd el keresni a társad, mert a tanulok-dolgozom-tanulok mókuskerékből nem igen lesz párkapcsolat.

Pici gyerekkel nem lehet társat találni - szól az ítélet. Ugyan már!Pici gyerekkel pici gyerekest kell keresni. A közös örömök, közös problémák összekovácsolják a két szülőt. És mennyivel jobb, ha a két gyerek egymás szájába szórja a homokot, mintha a tiédbe.

Középkorúan, kamasz gyerekkel. Na, az a dráma maga. A kamasz egy érett felnőtt és egy kisbaba percenként változó keveréke. Hol nagyon szeretné, ha a papája/ mamája boldog lenne valakivel, hol meg gyűlölködik: mi az, hogy más is van rajtam kívül apám/anyám életében?! Vékony jég. Csak ha már nagyon biztos vagy a kapcsolatodban, akkor kezdd el lassan, óvatosan becsempészni a családba az új igazit.

Az idősebbek. Legyünk őszinték, nehéz helyzetben vannak a nők, hiszen átlagosan 8 évvel tovább élnek, mint a férfiak, így jóval többen vannak. Ebből a szempontból nehezebb társat találni. Viszont a felnőtt, már családos gyerekek halálosan boldogok, ha a papájuknak/mamájuknak lesz valakijük. Mindegy, ki az, csak legyen! És az az egy, akit Te keresel, biztosan ott van valahol. Sok sikert!

Kánya Kata 12 éve foglalkozik az emberek magánéleti problémáival és életvezetési tanácsadással. Társkereső irodájában, rádiós és televíziós riportjaiban eddig több mint 12.000 ember történetét hallgatta végig, tapasztalata van tehát jócskán. További információ: 214-94-41, www.kanyakata.hu

Hozzászólások
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink