Év elején majndem mindenki újévi fogadalmat tesz. Van, aki az interneten teszi közzé, más az asztalfiókjában őrizgeti. A felsorolt dolgokat - egészségesebb életmód, több idő a családdal stb. - bizonyára akarjuk is, különben nem írnánk le őket. Mégis miért nem működnek az újévi fogadalmak?

Tovább
Ahhoz, hogy megértsük a játszmák működését, elsősorban önmagunkat kell megértenünk és megismernünk, hogy érzelmeink, gondolataink, cselekedeteink, úgy változnak, mint a hangulataink. A játszmák automatikusak, mert legtöbbször az emberek nem gondolják végig, vagyis nem látják előre, hogy hogyan fognak bizonyos dologra reagálni. Olyan, mint egy lavina: ha fáj a fejünk, felbosszantott minket valaki, rossz az időjárás, mindinkább hajlamosabbak vagyunk belekötni valamibe - akár alaptalanul is - és evvel kezdetét veszi a...
Tovább

Nincsenek aranyszabályok. De vannak tapasztalatok, és hosszú távon is sikeres vegyes családok. Íme, néhány hasznos tipp, hogy sikerüljön a nehéz feladat.

Tovább
Szvetelszky Zsuzsa

Pár évvel ezelőtt egy német egyetemen tettem nyelvvizsgát. Reszkettem a szóbelitől, de ahogy beindult a beszélgetés, lassan megnyugodtam. Aztán teljesen elmúlt a drukk, sőt a végére egész jól éreztem magam – meg is kaptam a felsőfokú minősítést.

Tovább

Hallunk történeteket kéthónapos házasságok felbontásáról, és az utcán láthatunk galambősz nénit a belekaroló férjével, akiknek az arcán ott a bensőséges mosoly, ha egymásra néznek. Az előbbi villámgyors megoldásnak látszik, a másik megfontolt elköteleződésnek. Sok az olyan párkapcsolat, amely válással végződik, de amelynél utólag mindenki látja, hogy voltak benne pontok, ahol egyik-másik fél belenyúlhatott volna, de nem tette.

Tovább

Pontosan ugyanúgy váltam el, ahogyan férjhez mentem: nagyon gyorsan. 

Tovább

Az első randit mindig óriási készülődés előzi meg: kiterveljük, mit vegyünk fel, milyen legyen a hajunk, a sminkünk, az illatunk. De azt sem árt végiggondolni, mit mondjunk, hogyan viselkedjünk, és egyáltalán, hogyan álljunk az egészhez. Profi tanácsok, amelyeket nem árt megszívlelni.

Tovább
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink