A szoknyák építészének, a nők szobrászának is nevezték egykor. Nina Ricci olyan divatházat alkotott, amelyben a nők megkaphattak minden törődést és figyelmet, amelyet csak (szunnyadóan) romantikus lelkük kívánhat.

Tovább
Három hete egy izgalmas kezdeményezés kezdődött a fővárosban. A nyugat-dunántúli becsületkasszák régi hagyományát hozta el a Sopron Bank, hogy játékosan  vizsgálja meg, miként állunk a becsületességgel Budapesten. Az ásványvizet tartalmazó italautomatákba nem kötelező pénzt bedobni, fizetés nélkül is el lehet vinni  a vizet, de ezzel a "vásárló" a beteg gyerekeket segítő Csodalámpa Alapítványt rövidíti meg. A kampány első három hete alatt korántsem reprezentatív, mégis érdekes eredmény született. A belvárosban és Óbudán, a Sopron Bank két budapesti fiókja közelében kihelyezett kasszák szinte...
Tovább

Egy hónapon át a főváros két pontján teszteli az emberek becsületességét egy vidéki bank, mégpedig egyedi italautomaták segítségével. A bank a befolyt összeget megduplázza és egy beteg gyermekeket segítő alapítvány részére utalja át. Nemes kezdeményezés, hagyományteremtő célzattal.

Tovább

Nagyanyáink példája és a mai gazdasági helyzet is igazolja: kell, hogy legyen az embernek megtakarítása. Szerencsére ma már nem kell a párna alá dugni a készpénzt, főleg, ha azt gyarapítani szeretnénk. Kisokos a gyakran emlegetett, de sokak számára mégis ismeretlen kincstárjegyről.

Tovább

A bankautomaták mindennapi életünk részéve váltak, szinte minden sarkon találunk egyet. Tudunk vele pénzt felvenni, csekket befizetni, telefonegyenleget feltölteni. A következőkben néhány tippet olvashatunk, hogyan használhatjuk biztonságosan ezt  az ügyes masinát.

Tovább

Manapság tudunk a neten tájékozódni, olvasni, telefonálni, levelezni, beszélgetni, dolgozni, hivatalos ügyeket intézni, vásárolni és még sorolhatnánk. Ezek az előnyök azonban számos veszéllyel járnak együtt, mivel lépten-nyomon virtuális lábnyomokat, azaz adatokat, információkat hagyunk magunk után. A következőkben hasznos tanácsokat olvashatunk arról, kis odafigyelés árán hogyan élhetünk biztonságosan az internet adta lehetőségekkel.

Tovább
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink