Hogyan főzzünk gyorsan és egészségesen?

(x)

Nyáron ajánlott kerülni a tömény, hosszú előkészítési munkálatokat igénylő nehéz ételeket, és az évszaknak megfelelően idényjellegű friss zöldségekből dolgozni, melyek pillanatok alatt elkészíthetőek.


Nézzük, mennyivel könnyítheti meg mindennapjaidat az indukciós technológia, amely a gyorsaságot és könnyű tisztíthatóságot, a biztonságot és a precízen beállítható főzési hőmérsékletet hozza el konyhádba. A számtalan praktikus funkció mellett nemcsak időt, de energiát is megtakaríthatsz az egészséges ételek gyors elkészítése során.

Tudod, hogy miért?

Mivel a hő közvetlenül az edény alján jön létre (nem az üveglapot, hanem magát az edényt melegítjük), a főzőlapnak az edényen túli része mindig hideg marad, és bármikor biztonságosan megérintheted. Ennek köszönhetően nem ég rá a főzőlapra a kifutott tej, vagy a heves kevergetés közben kifröccsent főzelék sem. Tisztítása így egyszerű, kíméletes és gyors. Az üres felület nem melegszik felbekapcsolt állapotban sem, amíg nem helyezel (rozsdamentes acél) edényt az aktív felületre. A praktikus XpandZone segítségével példáula főzőzónákat egy gombnyomással össze is „olvaszthatod”egy nagy főzőfelületté és kisebb-nagyobb edényeidet változatos sorrendben helyezheted el rajta. 

Ha sürget az idő, a PowerBoostSupreme funkció extrém hőleadásának köszönhetően jelentősen lecsökkentheted a főzési időt, hiszen bekapcsolásával mindössze 4,2 percre van szükséged 2 liter víz felforralásához! Ha viszont vártnál hamarabban készülnél el a vacsorával, a StayWarm funkció segít állandó 70˚C-os hőmérsékleten tartani remekművedet, ameddig el nem érkezik a felszolgálás ideje, megőrizve azok eredeti ízét egészen a vendégek megérkezéséig. Amint az edényt eltávolítoda felületről, az gyorsan lehűl, így ez manapság a gyermekes családok számára, a főzés legbiztonságosabb módját jelenti.

A konyhai sürgés-forgásban gyakran előfordulhat, hogy olaj- vagy gyümölcsfolt kerül kedvenc ruhadarabodra. Ilyenkor gondoskodj róla, hogy szakszerűen kiöblítsd, hiszen a nem megfelelő mosási módszer még inkább beledolgozhatja a foltot a ruhába, csökkentve annak a lehetőségét, hogy a következő mosásnál eltávolíthasd. A Gorenje csúcstechnológiás mosógépei a leggyakoribb makacs foltok eltávolítására szolgáló speciális funkcióval rendelkeznek, így a folttípusának megfelelően választhatsza négy felkínált foltcsoport közül, hogy a konyhai balesetek maradványát gyorsan és a leghatékonyabban távolíthasd el, legyen szó olaj, gyümölcs kávé vagy akár borfoltról.

A profi szakácsok és háziasszonyok nem csupán a jövőbemutató technikát és a környezettudatosságot tisztelik a Gorenje termékeiben, hanem az idő és energiamegtakarítást is.

Hozzászólások
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Miért aggódsz a legjobban mosás közben?
elkopnak
kifakulnak
összefogják egymást
elnyúlnak, összemennek
foltosak maradnak
Szavazok
Partnereink