Egészséget ajándékba!

(x)

Nem sokára kigyúlnak a karácsonyi fények, adventi koszorú, fahéj illat -készülünk az ünnepekre. Sokakban felmerül a kérdés, vajon mivel lepje meg szeretteit.
Manapság alegnagyobb ajándék az egészség. A tél beköszöntével pedig érdemes még jobban óvni ezt az értéket.Immunrendszerünk védelme sokban múlik a folyamatos és megfelelő mennyiségű vitamin és ásványianyag bevitelen. 

A Karácsony egyik jellegzetes aromájaa narancs, mely meghitt hangulatot teremt minden otthonban. Ám nem csak ebben segít, hiszen a többi citrusfélével együtt a legkitűnőbb C-vitamin-források egyike. Erősíti immunrendszerünket, segít legyőzni a vírusos megbetegedéseket. Télen nem szabad mellőzni étrendünkből, nyersen, szárítva és juiceként is kiváló vitaminforrás.

A házilag készített narancs juice a téli reggelek szinte elengedhetetlen kelléke:

Sana 707 gyümölcs és zöldség préssel pedig mindez egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Erős motorjának köszönhetően alaposan préseli bármely gyümölcs vagy zöldség rostjait, miközben vitamin – és ásványi anyag tartalma változatlan marad. A készülék kétélű csigájának köszönhetően magasabb léhozamot érhetünk el. A Sana 707 több mint egy egyszerű gyümölcsprés. Segítségével könnyen formázhatunk tésztát, készíthetünk vajat mogyorófélékből, őrölhetünk kávét és fűszereket, apríthatunk gyógynövényeket és a fokhagymát, készíthetünk bébiételt, jégkrémet és szójatejet is.

 

Téli narancslé recept kicsit másképp

A narancsot hámozzuk meg, ügyelve a belső fehér héj eltávolítására is, melyek savanyú ízt kölcsönözhetnek italunknak. Ezután vágjuk fel gerezdekre és préseljük le. Adjuk hozzá a gyömbért. A tököt magozzuk ki és várjuk kisebb csíkokra és így préseljük.

Hozzávalók

  • ¼ sütőtök
  • 2 narancs
  • kb. 1 cm gyömbér

Egészséges nassolni való hideg téli estékre

A hideg estéken jól esik egy kis nassolni való. Aszalt gyümölcsök, néhány gerezd alma, frissen tört dióval vagy egy igazi különlegesség mely garantáltan meghitté varázsolja a hangulatot a fahéjas aszalt alma chips!

Az aszalt ételek tápanyag tartalma magas! Aszalással sok olyan értékes tápanyagmegörződik, mely a főzés során megsemmisül. Az aszalás során sem cukor sem tartósítószer nem kerül az ételekhez, ezért igazán egészséges csemege az egész család számára!

Számtalan eszköze és módja is van az aszalásnak, mint az elektromos- vagy gázsütő, kemencében, szélben vagy napon szárítás. De egyik sem olyan hatékony, mint az aszaló készülékek. Ezek között is kiemelkedik az Excalibur aszalókészülék. Az Excalibur ismerői szerint a valaha tervezett legjobb és legszélesebb felhasználást biztosító aszalókészülék.

Kialakításának és használati értékének köszönhetően az Excalibur aszalók határozták meg az aszalókkal szembeni elvárásokat nemzetközi szinten is. A tartós használatot kínáló Excalibur aszalók jellemzője az egyszerű használat és prémium kialakítás. Az időzítő, a megfelelő légáram és a pontos hőfokszabályozás garantálja a tökéletes eredményt.

 

Fahéjas aszalt chips

 

Az almákat felszeleteljük, majd az Excalibur aszalókészülék tálcáira elhelyezett Paraflex lapokra rakjuk, így biztosan nem ragadnak oda. Szórjuk meg kevés fahéjjal. Ezután rakjuk a fahéjas alma karikákat az aszalóba és aszaljuk 6-8 órán keresztül.

Ha még nincs otthon aszaló készüléke, nézzen szét a www.excalinuraszalo.hu szakáruházban
Az egészség a legjobb ajándék!

Ha még nem döntötte el, mit ajándékoz szeretteinek Karácsonyra,egy sokoldalú gyümölcsprés vagy aszalókészülék igazán egyedi meglepetés lehet. Az Eujuicers oldalán nemcsak részletes termékleírásokat, de további recept ötleteket is talál. Mint a terület igazi szakértője szívesen segítenek kiválasztani az étkezési szokásokhoz legjobban illő készüléket.

Ajándékozzon kincset, ajándékozzon egészséget!

 

www.eujuicers.hu

www.excaliburaszalo.hu

Hozzászólások
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Miért aggódsz a legjobban mosás közben?
elkopnak
kifakulnak
összefogják egymást
elnyúlnak, összemennek
foltosak maradnak
Szavazok
Partnereink