4+1 tipp bagószag ellen

Míg régen a füstös bárok hódítottak, ma már egyre inkább megpróbáljuk kiszűrni a dohányszagot életünkből. Íme néhány tipp, mellyel elfedhetjük vagy akár teljesen semlegesíthetjük a lakásban a cigi szagát.

1. Fotelek, kanapék és a szőnyegek
Úgy távolítható el legjobban a dohány szaga, ha behintjük őket kevés szódabikarbónával, majd néhány óráig állni hagyjuk. Ezt követően porszívózzuk át a bútorokat. Figyeljük meg, hogy mennyivel kellemesebb lesz egy kellemes „tisztaság illatú” fotelben ücsörögni.

2. Füstös levegő
Ha szobában áll a füst először is a legfontosabb, hogy alaposan szellőztessünk ki. Ha még ezután is érezzük a cigizés nyomait, a következőt tehetjük: rakjunk egy kis tálkába kávézaccot és erre csöpögtessünk néhány csepp vanília aromát (de ez lehet bármilyen más édeskésebb illóolaj is). A kávés illat nagyszerűen semlegesíti a szobában rekedt szagokat.

3. Dohos nikotinszag a szobában
A legjobb megoldás ebben az esetben a citromos víz. Egy kis edényben melegítsünk össze vizet, némi citromhéjjal és lével. Dobhatunk mellé szegfűszeget és fahéjat is. Ha ezt párologtatjuk a szobákban garantáltan frissebb lesz a levegő és még fertőtleníti is azt a citromnak köszönhetően.

+1 tipp:Ha az egyszerűbb módszert választjuk, vásárolhatunk kifejezetten dohányszag ellen gyártott termékeket. Manapság már rengeteg cég gyárt „anti tobacco” légfrissítőket, füstölőket és illóolajokat  és gyertyát is.

4.Harc a hamutállal
Gyakran átmossuk ecetes meleg vízzel a hamutartót. Ez fertőtleníti és szagtalanítja is egyben a tálkát. Egy más módszer - amit egyszer nagymamámtól hallottam- az, hogyha időnként elégetünk benne egy babérlevelet.

Hozzászólások
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Miért aggódsz a legjobban mosás közben?
elkopnak
kifakulnak
összefogják egymást
elnyúlnak, összemennek
foltosak maradnak
Szavazok
Partnereink