Gyümölcsös Reggelizőpelyhek

kipróbáltunk néhány reggelizőpelyhet

Nem csak a gyerekek kedvence, de azok is szeretik a pelyheket, akiknek nincs sok idejük az evésre a reggeli rohanásban. Ez tipikusan a legkisebb energiaráfordítással a legjobb eredményt elérni kívánók csemegéje, mert gyors, finom, és attól függően, hogy mivel kombináljuk - joghurt, gyümölcs, túró, magvak - megunhatatlanul változatos is egyben. Erre rájöttek már a gyártók is, így a legkülönbözőbb formájú és ízesítésű, színes-szagos termékekkel próbálnak meggyőzni minket. De nem árt óvatosnak lenni, és elolvasni az összetevők rovatot, hogy ne íz fokozókat és színezékeket, hanem fontos tápanyagokat juttassunk a szervezetünkbe. Ezért most pehely mustrára indulunk, hogy megnézzük mit érdemes megvenni.


1 Kellogg's Special red fruit

Nem sajnálták belőle a gyümölcsöket: szemet gyönyörködtető málna- és eperdarabokkal van tele. Ennek megfelelően nagyon finom, illatos az egész, a pehely állaga is kiváló, nincs semmilyen mellékíze. Részben teljes kiőrlésű gabonából készül, 5% aszaltgyümölcs-tartalommal, ami bizony szemre jóval többnek tűnik.

1260 Ft/3002 Crousty 4 fruits

Banán, alma, mazsola és kókusz van benne, ez utóbbi illatában is erősen dominál. Túlságosan édes, tömény cukor és vanília az egész, mintha egy kommersz vaníliás kekszet kóstolnánk. Állagában inkább nyúlkaja, de van benne felismerhető gyümölcs, ha nem is sok.

719 Ft/750 g

3 Nestlé Minis epres pehely

Krémes, joghurtos eperillata van, de sajnos ez is granulátum, semmi más. Rágni nem nagyon kell, gyümölcsdarabok legalábbis biztosan nem fognak zavarni – mindössze 0,3% eperpor az, ami miatt kiérdemelte az epres jelzőt. Viszont jó pont, hogy legalább teljes kiőrlésű gabonát tettek bele.

399 Ft/250 gOho! Strawby teljes  kiőrlésű pehely

Azonnal megcsapott az átható eperillat, aztán megkóstolva már csak aroma maradt belőle. Az egyforma méretre vágott kis párnácskák láttán sokan asszociáltak űrkajára, de unalmas, egyeníze ezt csak még jobban erősítette. Semmiféle gyümölcsdarab nincs benne, mintha tejbe áztatott, édes nápolyit eszegetnénk.1,5%-ban eperőrleményt tartalmaz.

361 Ft/250 g

5 Weetabix Fruit & Fibre

Banánchips és mazsolaszemek gazdagítják, édes, mézes illata van. A pehely állaga kellemes, az íze pedig finom, olyan, mintha házilag pirítottuk volna vajban. Az is remek, hogy 65%-ban teljes kiőrlésű búzát tartalmaz – ez, ugye, vitaminban és rostokban sokkal gazdagabb, mint a finomított búza.

1200 Ft/500 g6 Crownfield Fruit rings

A külleme biztosan nagyon tetszik a gyerekeknek, éppen ezért nagy baj, hogy íze leginkább a gyümölcsös cukorkákat idézi. Tesztelőink szerint „technopufi”, „horgászcsali”. Egyetlen pozitívuma, hogy növényi kivonatokkal színezték, de ez az ízén nem segít.

259 Ft/500 g

7 Master Crumble  Muesli Knusper

Ebben aztán van anyag! Cukor, vaníliaaroma, ez oly mértékig áthat mindent, hogy mindenki rögtön vaníliapudingra asszociált. Jellegét illetően pedig abrakra, pedig teljes kiőrlésű zabpehely van benne – az meg micsoda? Tudomásunk szerint azt nem őrlik.

320 Ft/750 g


Hozzászólások
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink