Egy év múlva is számítani fog?

Szinte minden nap szakíts időt a következő játékra, amely az „időkapszula” nevet viseli. Arra szolgál, hogy lerombold azt a megdönthetetlennek tűnő tévképzetet, hogy amin felhúzod magad, az bizony véresen komoly.

Képzeld el, hogy az az esemény, amelybe éppen belecsöppentél, nem most zajlik, hanem egy év múlva. Aztán tedd fel magadnak a kérdést: „Tényleg olyan fontos ez a dolog, amekkora feneket kerítek neki?” A válasz csak nagyritkán „igen” – az esetek döntő többségében „nem”.
Legyen szó egy veszekedésről a férjeddel, a feleségeddel, a gyerekeddel vagy a főnököddel, egy tévedésről, egy elszalasztott lehetőségről, egy elvesztett pénztárcáról, egy munkahelyi nehézségről vagy egy bokaficamról, nagyon valószínű, hogy egy év múlva már nem is fogsz emlékezni a dologra. Ez is csak egy lesz életed jelentéktelen epizódjai közül. Bár ez az egyszerű játék nem jelent megoldást minden problémádra, segít a helyükön kezelni a dolgokat. Ahelyett, hogy dühöngésre és önostorozásra fecsérelnéd az energiádat, inkább a családoddal foglalkozz, vagy merülj el az alkotás örömében.

Hozzászólások
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink