Hagyd a melodrámát!

A módszer tulajdonképpen így foglalható össze: „Ne csinálj a bolhából elefántot.”

Az emberek zöme folyamatos melodrámának („szélsőségesen színpadias darab, amely a cselekményt helyezi előtérbe”) tekinti az életét. Te is ebben a cipőben jársz? A dráma kívánalmainak megfelelően indokolatlanul felfújjuk a dolgokat, és a kis dolgoknak is óriási feneket kerítünk. Közben elfelejtjük, hogy az élet nem is olyan borzasztó, mint amilyennek látni szeretnénk. Arról is megfeledkezünk, hogyha indokolatlanul felfújjuk a dolgokat, annak egyedül mi vagyunk az okai.
Sokszor elég arra gondolnod, hogy az életnek nem kell feltétlenül egy brazil szappanoperára hasonlítania, és máris lehiggadsz. Amikor felhúzod magam valamin, vagy túl komolyan veszed magam (ami többször fordul elő, mint szeretnéd), gondold ezt magadban: „Na tessék! Kezdődik a szappanopera.” Az esetek zömében ennyi is elég, hogy kizökkenj és jót nevess saját magadon. Ennek az egyszerű megállapításnak a segítségével máris könnyebb szívvel kapcsolsz át egy szimpatikusabb csatornára. És ezzel véget is ért a melodráma.
Ha láttál már szappanoperát, tudod, hogy a szereplők minden kis apróságot olyan komolyan vesznek, mintha az életük múlna rajtuk – valaki megsértette őket, csúnyán nézett rájuk, vagy kikezdett a párjukkal. Általában így reagálnak: „Te jó ég! Hogy tehették ezt velem?” Majd, mintha ez még nem lenne elég, másoknak is elmondják, „mekkora csapás” érte őket. Folyton túráztatják magukat – és kész is a melodráma.
Ha legközelebb felhúzod magad valamin, próbáld ki ezt a módszert – higgadj le, és tudatosítsd magadban, hogy az élet nem melodráma.

Hozzászólások
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink