A méltán kedvelt Szamos szaloncukrok a mai napig sok-sok kézimunkával készülnek, ahogy Szamos Mátyás fondant szaloncukrai is a háború után. Az akkori szaloncukrokat nem árulták sehol, mert ezeket csak a családnak, a közeli rokonoknak és az utcában lakóknak készítette. Azonban ezek az arany, ezüst és piros sztaniolba csomagolt kis cukorkák ihlették mai utódaikat, és eredményezték, hogy mára a Szamos szaloncukrok a karácsonyi időszak, a karácsonyi ajándékozás elengedhetetlen kellékei: ehető karácsonyfadíszek, szaloncukor alakú, csinosan csomagolt bonbonok, fenséges...
Tovább

Hurrá, megjelent a méltán népszerű Chili&Vanília blog szerzőjének új szakácskönyve, a Gyere velem főzni! A könyv alcíme Slambuctól bambuszig, ami már önmagában árulkodó.

Tovább
Regős Éva

Lecövekelünk a múzeumban egy művészi alkotás előtt, bambuljuk, és közben nem tudjuk, miért kellene úgy odalennünk tőle. Vajon akkor műveletlenek vagyunk? Vagy a többiek sznobok, ahogy leesett állal csodálják? Egyáltalán mit és hogyan lássunk egy festményen, például René Magritte: Visszatérés című képén Brüsszelben?

Tovább
Regős Éva

Egy régi mondás szerint minden sikeres férfi mögött egy elnyomott nő áll. De ki áll a sikeres nők mögött? A hagyományos, határait ugyan feszegető, de valószínűleg még hosszan fennmaradó modell a pénzt kereső, folyton dolgozó férfi, háta mögött egy gyerekeket nevelő fakanálhercegnővel. 

Tovább

Manapság egyre több az animáció és a 3D-s mese. A gyerekek ezen nőnek fel és már-már nem is tudják, hogy miről beszélünk amikor a húsgombócon osztozó Suzyék vagy a púpos toronyőr kerül szóba. Valószínűleg látták az Avatar-t, de nem ismerik a Pocahontas történetét. Itt van néhány igazi klasszikus, amit feltétlenül nézzünk meg a gyerekekkel.

Tovább
Simonfai Balázs
Két dolog járt a fejemben miközben kissé enerváltan bámultam kifelé a tömött várbusz ablakán. Az egyik az volt, hogy vajon meg tud-e küzdeni a meredek domboldallal a nyilván félelmetes teherbírású, kétajtós bkv-s szappantartó. A másik gondolatom már a borok körül forgott, ugyanis elképzeltem hogy nézne ki egyetlen hatalmas toronyként az az 5000 féle bor, ami odafent vár engem. A busz végül kissé lihegve felért a Dísz térre, én pedig a fiktív borosüveg-torony látványától kissé megrészegülve, a szájam szélét nyaldosva elhagytam a mozgó...
Tovább

Nagyszerű közös élmény lehet gyermekeddel, ha esténként vagy hétvégén együtt olvastok. Amit gyerekként olvasunk vagy hallunk az identitásunk részéve válik, ezért körültekintően kell megválasztanod az esti mesét.  Itt öt olyan könyvet találsz, ami felejthetetlen élményt nyújt majd mindkettőtöknek.

Tovább

A krimi koronázatlan királynője Mary Westmacott álnéven romantikus regényeket is írt, de az utókor számára inkább mintegy 80 detektívregénye és nagy sikereket arató West End-i színpadi darabjai miatt emlékezetes. Annak ellenére, hogy a világ leghíresebb detektívregény írója volt, kerülte a nyilvánosságot és igyekezett magánéletét megtartani önmagának. 

Tovább

A nyári utazásoknak a jó könyv éppúgy nélkülözhetetlen kelléke, mint a repülőjegy, a szállodai voucher, a kényelmes cipő és a fürdőruha. Maradandóbb ha ott olvassuk őket, ahol játszódnak: ebből születik az igazi olvasmányélmény. Előző összeállításunk befejező része következik.

Tovább

A habkönnyűtől a mélyen szántóig: csupa jó könyv mediterrán nyaraláshoz. Még emlékezetesebb, ha ott olvassuk őket, ahol játszódnak. Úgy tűnik, az olvasási kedv egyre nagyobb - szerencsére, hiszen az írók manapság is fáradhatatlanok, és jobbnál jobb regények születnek a kezeik között.

Tovább
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink