Végy négy fiatal tehetséges séfet, egy nagy adag őrültséget és jókedvet, tedd hozzá a legfinomabb és legfrissebb alapanyagokat, és minden adott egy felejthetetlen élményhez. A The Flying Culinary Circus vacsoráján jártunk.

Tovább

Januárban és februárban 2 étellel, Zöldteás-mézes tiramisu pisztáciával és Tonhalas fusilli aszalt paradicsommal és kapribogyóval, bővül a Vapiano kínálata.

Tovább
Simonfai Balázs

„Képzeld el, hogy minden fény kialszik…” áll a Láthatatlan Kiállítás plakátjain. A nyájas olvasó most talán lehunyja a szemét, és megpróbálja elképzelni azt, hogy nem lát abszolút semmit sem. Tanácsolom, hogy függessze fel a kísérletezgetést, mert amíg nem volt a „láthatatlanban”, addig vajmi kevés esélye van a sikerre.

Tovább

Még csak pár napja, hogy megnyitottak, de már kígyózó sor áll a bejáratnál, jönnek a frissen sült kenyerekért, az ínycsiklandó péksüteményekért és a különleges francia édességekért. Sokan vannak, akik reggelizni szeretnének, és ha épp nincs ülőhely, akkor sem mennek el, hanem türelmesen várakoznak a sorukra, lapozgatják a reggelis étlapot, ismerkednek a kínálattal vagy épp Hajdú Péterrel, a pékség tulajdonosával, aki mint egy jó házigazda, fogadja a betérő vendégeket, és mindenkihez van néhány kedves szava.

Tovább

A Váci utca és a megújult Március 15. tér között, a Pesti Barnabás utcában, a gyönyörűen felújított Piarista Központ épületében bukkanhattok rá erre a remek kis pékségre-kávézóra, ahol nemcsak különleges pékárut, házi tortákat, kézműves péksüteményeket és szendvicseket, hanem ízletes reggeli és ebéd menüt is kínálnak. Kellemes franciás hangulat, kedves és figyelmes kiszolgálás, magas minőség, mindez megfizethető áron.

Tovább

Kereszty Gábor az Aranyszarvas étterem (www.aranyszarvas.hu) és a Két szerecsen kávéház és bisztró (www.ketszerecsen.com) társtulajdonosa. Évekig a tv2 vezérigazgatója volt, az éttermezés régi nagy szerelme. Munkájában felesége segíti. Íme, kedvenc titkos helyei:

Tovább

Segal Viktor séf és gasztronómiai tanácsadó. Dolgozott Tel Aviv, Jeruzsálem, Lyon és Amszterdam topéttermeiben, majd visszatért Magyarországra. Több étterem és a hazai gasztronómiai vállalkozás, legutóbb például a Baldaszti's nevű delikáteszüzlet megnyitása köthető a nevéhez. Két lánya van, Nóra és  Karen, velük és feleségével Budapesten él.

Tovább

Csapody Balázs a balatonszemesi Kistücsök étterem (8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky u. 25., T.:+36-84/360-133, www.kistucsok.hu) tulajdonosa. Tizennyolc éve vezeti az éttermet, amely az ország legjobbjai között van. Feleségével és 16 éves Bence fiával gyakran járják az országot, és szívesen fedeznek fel külföldi éttermeket is. Íme, kedvencei.

Tovább

Ínyenckedés takarékosan? Igen, legalábbis párizsi mércével. Hiszen a luxuséttermeken kívül számos olyan kis vendéglőt találni a városban, ahol a szakács legalább annyira kiválóan főz, mint a sokcsillagos éttermekben, mégsem kerül a számla egy vagyonba. Néhány asztalos, barátságos helyek ezek, mindenféle vendégriasztó formalitás és kínos elegancia nélkül.

Tovább

Sztanó Tamás a budapesti Tom George Italiano étterem (V., Október 6. utca 8.,T.: +36-1/266-3525) társtulajdonosa. Közgazdász, aki korábban műkincskereskedőként dolgozott, az éttermezés csak hobbi volt a számára. 1993-ban nyitotta meg az első Leroy Cafét, amelynek sikere meggyőzte: jó úton jár. Most elmondja, melyek a kedvenc, titkos helyei itthon és külföldön.

Tovább
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink