3 hasznos holmi fogyózóknak

Másképp főzünk, amikor diétázunk. Praktikus és hasznos eszközökkel nemcsak a kalóriákon spórolhatunk, de még örömtelibb lehet a főzés is. Összeállításunkban három konyhai eszközt mutatunk be.

  

Tefal ActiFry
El lehet készíteni 1 kiló ropogós sült krumplit mindössze egy evőkanálnyi olajon? Ezzel a sütővel igen, ráadásul abszolút szagmentesen. Az elv az, hogy a hőimpulzusokat leadó gép belsejében a folyamatosan, lassan dolgozó keverőlapát segítségével az étel minden egyes milliméterére jut valamennyi a forró zsiradékból, és ennyi éppen elég ahhoz, hogy az ropogósra süljön. Kisebb darab húsok és egyéb zöldségek sütésére is kiváló, és sütőedénye mosogatógépben mosható.
48 500 Ft-tól, Media Markt

Olajspray
Az elmés kis szerkezettel a serpenyőbe, vagy közvetlenül a tányéron várakozó ételre lehet minimális mennyiségű zsiradékot juttatni, maximális ízhatásban, hiszen egyenletesen eloszlatva, mindehová jut az apró olajcseppekből. Érdemes belőle többet is venni, és különféle ízesített olajokkal – például dió- vagy fokhagymás olajjal – feltölteni.
4905 Ft, stahldirekt.hu

Lékué mini gőzpároló
A szilikonból készült kis tasak az en papillote módszert tökéletesítve működik: a becsomagolt étel mintegy borítékba zárva nagyon kevés zsiradékon, a saját gőzében készül el, és nem párolog ki belőle semmi, így az összes íz és zamat odabent marad, ráadásul a minikuktában minden gyorsabban elkészül, így a vitaminok sem sérülnek. A kis tasakban egyszerre egy-két adag készíthető, a nagyobban pedig három-négy.
6090 Ft, Kitchen Factory

 

Hozzászólások
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink