Mi a gond az eredetivel?

Egy jó gulyás a maga végtelen egyszerűségében is szinte verhetetelen. Hús, krumpli, paprika, hagyma, és kész. De ami hajdanán szerény, uram bocsá: szegényes étel volt, az mára a hús mennyiségével, a rengeteg krumplival és galuskával, a sok zsiradékkal igazi nehézbombázóvá változott.

Tovább

Mi a gond az eredetivel?

A töltött csirkecomb nem afféle eleve fogyókúrás kárhozatra rendeltetett étel, mint mondjuk a sólet. Csak épp sok helyen lehet elszaladni a kalóriákkal elkészítésekor. Ebben a variációban ezért nem egyetlen nagy, hanem sok kis eszközzel élünk, hogy ezt megakadályozzuk.

Tovább

Mi a gond az eredetivel?

Ez az angol klasszikus tulajdonképpen sült krumpli, panírozott hallal, mindkettő forró zsiradékban sütve, majonézzel fogyasztva. Ha precíz technikával, frissen készül, és jók a hal-krumpli arányai, meglepően könnyű fogás is lehet. Más esetben viszont maga a zsírban tocsogó dietetikus-rémálom.

Tovább

Mi a gond az eredetivel?

Tulajdonképpen nem lenne sok, ha mértékkel ennénk belőle. De ki tud ellenállni egy tepsi frissen sült, még illatos keksznek? Ekkor pedig hirtelen felszaladó vércukor-szint lesz a következmény. A cél hát legyen az, hogy az íz megtartása mellett alacsonyabb legyen a glikémiás indexe.

Tovább

Mi a gond az eredetivel?

Az általunk is rajongásig szeretett ízt és állagot leszámítva, legyünk őszinték, szinte minden. A hozzávalók listája a szív- és érrendszeri betegségek emberölés tárgyalásán akár a vádlottak névsora is lehetne: cukor, tojás, finomított liszt, vaj.

Tovább
Mi a gond az eredetivel?

Klasszikus változatban amolyan „mindent bele” sütemény, ami a vasárnap délutáni kávé mellé majszolva kalóriadús dióval, kandírozott gyümölcsökkel teleszórva, csokoládémázzal bevonva kiváló hízókúra.
A hozzávalók külön-külön is igencsak táplálóak. A vaj, cukor, olajos magvak és kandírozott gyümölcsök együttese fölösleges kalóriákkal tömi a szervezetünket, azaz hizlal. Ha finomlisztből és finomított cukorból készítjük, az ideálisnál kevesebb rostot fogyasztunk. A csinos csokoládé-bevonatot már csak hab a...
Tovább

Mi a gond az eredetivel?

Tartalmas levesek után kevés finomabb édesség létezik, mint a túrógombóc.
A túrógombócban a túró zsírossága és a cukor magas kalóriatartalma azonban hizlalóvá teszi az ételt. Az sem szerencsés, hogy a búzadarában kevés a rost, ezért nem csökkenti hosszú távon az éhségérzetet. A tálalásnál aztán a pirított zsemlemorzsa és a cukros tejföl is rendesen vastagítja a derekat.

Tovább

Mi a gond az eredetivel?

A székelykáposzta hagyományos elkészítési módjának kiinduló pontja egy kellemesen zsíros sertéspörkölt, befejező mozzanata pedig gazdag tejfeles habarás. És pont az eleje és a vége okozza a legnagyobb gondot. Azaz az olajon pirított hagymán puhára párolt, zsírral gazdagon átszőtt sertéscombkockák adta pörkölt, és a szintén magas zsírtartalmú tejfölből készített lisztes habarás, sőt némely házaknál akár rántás. Ezek mind-mind kalóriaszaporító tényezők, és így igencsak hizlalnak.

Tovább
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink