Ébredjünk tornával!

Reggel megcsörren az óra, mi meg legszívesebben a falhoz vágnánk, és aludnánk tovább. Pedig ha csinálunk néhány egyszerű tornagyakorlatot, az tuti felébreszt minket testben és lélekben egyaránt.

  • Ébredés után nyújtózkodjunk egy jó nagyot, hogy kicsit megmozgassuk izmainkat. Kezdhetünk néhány finom nyújtásgyakorlattal: körözzünk a bokánkkal, a csuklónkkal, majd a fejünkkel és a vállal. Utána jöhet néhány óvatos törzshajlítás terpeszállásban, csípőre tett kézzel.  Ezután nyújtott lábbal hajoljunk előre, és néhányszor próbáljuk megérinteni a talajt.
  • Ha ezzel készen vagyunk, jöhet egy kis pulzusemelés. Csináljunk 15 térdhajlítást, figyelve a helyes testtartásra: a hátunkat tartsuk egyenesen, hasfalunkat feszítsük meg, és a súlypontunk végig a sarkunkon legyen, ne a térdeken. Ezt követően sétáljunk helyben néhány percig, majd jöhet egy kis ugrálókötelezés vagy a jól bevált terpesz-zárral ötvözött ugrálás. 

Tipp:

Minden reggel mozogjunk legalább 15 percet. Ezzel beindíthatjuk az anyagcserénket és serkenthetjük az agyműködést is.

Ha tehetjük, a gyakorlatokat végezzük friss levegőn, így biztosan frissítően hatnak majd ránk, és hamarabb magunkhoz is térhetünk a reggeli fáradtságból.

  • Most következhet néhány hasprés. Feküdjünk hanyatt a talajra, kezünket tegyük a tarkóra és emeljük el a lapockánkat a talajtól. Fontos, hogy végig szorítsuk le a derekunkat a talajhoz! Ismételjük 20-szor.
  • Zárásnak csináljunk néhány fekvőtámaszt. Végezhetjük a klasszikus nyújtott láb, egyenes hát, vállszélességben elhelyezett karok-féle gyakorlatot, de megtehetjük ugyanezt a női, könnyített verzióval is. Ilyenkor a térdünkkel érintsük a talajt, lábunkat 45 fokos szögben hajlítsuk és így csináljuk a karhajlításokat.Mindkét esetben nagyon fontos, hogy megfeszített hasizommal, kontrollált derékkal dolgozzunk.
  • Ha mindennel megvagyunk, álljunk fel kis terpeszbe. Rázzuk meg karunkat-lábunkat, hogy végleg túljussunk a reggeli elgémberedett állapoton. Most már indulhat a nap!
Hozzászólások
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink