1/7

Az ünnepek közeledte mindig örömteli várakozással tölti el szívünket. Szinte már érezzük a friss fenyő és a karácsonyi fűszerek semmivel össze nem hasonlítható illatát.

Tovább

Vegyünk egy fél kilós fonott kalácsot...nem, most nem a reggeli kakaó mellé, hanem egy asztaldíszhez. Keressünk hozzá a karácsonyi dekorációinkat rejtő dobozunkból két nagyobb színes gyertyát, két kisebb masnira való díszes szalagot, néhány apró díszt, száraz termést és már készülhet is a kalácsos gyertyatartó. 

Tovább

A mézeskalács a karácsony kötelező eleme, ezért hajlamosak vagyunk ipari mennyiséget gyártani belőle. Ha nem tudunk mit kezdeni a megmaradt sütikkel, készítsünk belőlük parfét!

Tovább

A mákos guba vagy bobajka egy jellegzetesen magyar édesség. Szemérmetlenül egyszerű és olcsó étel, az ünnepi menüből nem maradhat ki. Gyorsan elkészíthető és különleges felszerelést sem igényel. Remek.

Tovább

Amerikában pulykát, hazánkban halat szokás enni karácsonykor. Ha ügyesek vagyunk, mindkettőt megoldhatjuk ezzel a menüsorral. Desszertnek pedig egy könnyen elkészíthető lekváros tekercset választottunk a megfáradt háziasszonyok kedvéért.

Tovább

A malacsült az elmaradhatatlan szilveszteri fogások egyike. A népi hiedelem szerint, ha újév első napján sült malacot fogyasztunk, egész évben szerencsések és gondtalanok leszünk.

Tovább

Az ünnepek alatt ne csak a vendégeket kényeztessük, hanem magunkat is! Gyerekkorunkat idéző meghitt légkört varázsolhatunk, ha a házi diós kalács frissen sült illata lengi be a lakást.

Tovább

Ha fel kellene sorolni a karácsony legfontosabb fűszereit, a sorrendben biztosan lennének viták, és néhány alkotóelem megléte házról házra változna. Ahhoz viszont kétség nem férhet, hogy a gyömbérnek rajta kell lennie ezen a képzeletbeli bevásárlólistán.

Tovább

Az IKEA legújabb tanulmánya a közös főzés pozitív mentális hatásainak bemutatása mellett arról számol be, hogy a párkapcsolatok megerősítésére, a kedvesünkkel való összecsiszolódásra is kitűnő alkalom a közös konyhai tevékenység. A bevett Valentin-napi éttermi vacsora
izgalmas, intim alternatívája lehet a közös főzés, mint ajándék.

Tovább
Közeledik Húsvét ünnepe, amikor jellemzően sok-sok finomság kerül a családi asztalra. Ahogyan általában minden ünnep alkalmával, így most is nehéz ellenállni a finom, ámde hizlaló ételeknek. Sokan nem tudják azonban, hogy a legtöbb kalóriát a köretek fogyasztásával viszik be, így ezekre érdemes odafigyelni! Hogy teljes legyen az ünnep, és mégse kalóriaszámolgatással teljenek az étkezések, dietetikus szakértő segítségével a hagyományos és modern köretek világában kalandozunk – ami közös bennük, hogy mind egészségesek, finomak és persze nem...
Tovább
1/7
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink