28/28
Ennek az ételnek a lelke, a rengeteg újhagyma, amely egy krémes, dús állagú mártássá fő össze.
Tovább
A medvehagyma az egyik legjobb gasztronómiai „meteorológus”: ha előbújik a földből, azt jelenti, mindjárt itt a tavasz. Illatában és ízében a fokhagymára hasonlít leginkább. De nemcsak finom, hanem egészséges is: a népi gyógyászatban régebben vértisztításra, vérnyomás szabályozására használták.
Tovább
Stahl Judit
Különleges, erőteljes fűszerezése ellenére nem kell attól tartani, hogy a joghurtos pác "túl sok" lesz a húshoz. A sütés során csodásan összeérnek az ízek és a végeredmény sem fog csalódást okozni. Tökéletes fogás ínyenc vendégeink elkápráztatására és akkor is jó alternatíva, ha már unja a család a vasárnapi rántott csirkecombokat.
Tovább
Az alfajores Argentínában olyan népszerű teasütemény, mint mondjuk nálunk a lekváros linzer. Mindenki készíti otthon, mindenki egy picit másképp készíti, egy valamiben azonban sosincs eltérés: mindig dulce de lechevel, azaz mennyeien finom karamellizált tejkrémmel van töltve. Receptünkben azonban nemcsak a kekszek közé, hanem még az oldalára is kerül a finom tejkrémből, hogy a végén jól meghempergethessük a finom kókuszreszelékben. Szépséges és ellenállhatatlanul finom.
Tovább
A muffintepsi gazdaságos beruházás. Ugyanis nemcsak a már jól ismert, ilyen-olyan-amolyan muffinokat süthetjük meg benne, hanem felfoghatjuk úgyis, hogy ezek az apró horpadások benne sok, kicsi tepsik egymás mellett. És ezekben sok, kicsi sütemény, épp az apró méretűk miatt, ultra hamar elkészül.
Tovább
Ez a klasszikus francia édesség a lágy vaníliakrém és a roppanós, vékony karamellréteg kontrasztjára épít. Nem mai gyerek: először egy 1691-es szakácskönyvben említik. Azóta viszont szédítő karriert futott be, manapság szinte minden magára valamit is adó étteremben ott virít az étlapon. Híres cukrászok százai készítették el a saját, ízesített verziójukat, hiszen a krémhez szükséges tejszínt bármivel lehet bódítani. Kóstoltam már jázminosat, kamillásat, macha teásat, szecsuáni borsosat, kardamomosat, és akkor csak néhányat említettem. Én a legszimplább változatra esküszöm, hiszen a két...
Tovább
28/28
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink