1/2

Nem esznek elég zöldséget a gyerekek a menzákon. Nem csoda, hiszen általában teljesen fantáziátlanul kapják: letudva köretként, fűszerek híján, szétesősre főzve, vagy félig nyersen. Most megmutatjuk, mi van akkor, ha a zöldség a főszereplő, és nem pedig csak statiszta.

Tovább

Ha hús, akkor legtöbbször csirke, pulyka, sertés és marha szerepel a menzákon, hal csak elvétve. Pedig a tonhalat a gyerekek általában szeretik, miért ne készülhetne belőle egy finom egytálétel? 

Tovább

Bár a gyerekek nagyon imádják, a hagyományos pizza valljuk be, nem túl egészséges. Ráadásul másnap, melegítve egyáltalán nem finom. A kukoricadarából készült alap viszont jól bírja a melegítést is, a rávalókat pedig ízlésünknek és az idénynek megfelelően szabadon variálhatjuk. 

Tovább

A gyerekek számára semleges ízű, furcsa szagú karfiolt a szép színű sárgarépával és az izgalmas aromájú őrölt korianderrel társítjuk ebben az ízletes levesben.

Tovább

Toplistás nemszeretem étel a kelkáposzta szinte minden korosztályban. Most megmutatjuk, hogy nem csak paradicsomos formában lehet a menzákon a gyerekek elé tenni.

Tovább

A gyerekek szeretik a fasírtot, de nem esznek elég zöldséget. Ezért megtartjuk a fasírtszerű formát, csak új tartalommal töltjük meg, szó szerint.

Tovább

Ha van is a menzákon zöldségleves, általában unalmas, víztelen lében úszkáló néhány szem zöldségről beszélünk. Azonban ahogy a csontleves pl. is ízesebb, ha megsütjük előtte a csontokat, zöldséglevesből is lehet jobbat csinálni, ha nem főzzük, hanem sütjük a hozzávalókat!

Tovább

Sok gyerek nem szereti a harcsapaprikást, viszont valahogy mégis több halat kellene az étkezésükbe csempészni. Megoldás lehet, ha harcsa helyett tengeri halat használunk, és ha már tenger, olyan ország receptjét vesszük alapul, ahol használnak pirospaprikát: Spanyolország.

Tovább

A marhahúst sok gyerek nem szereti, mert általában a menzákon rágós, szelethúsként találkoznak vele. Mi most darált formában fogjuk felhasználni, és közben rengeteg zöldséget is belecsempészünk az ételbe.

Tovább

Az utált főzelék helyett sütőben sütjük meg a kelbimbót, így kevesebb az esély arra, hogy előjöjjenek a kesernyés ízek. Ráadásul további 2 alapanyag is ellensúlyozza a kelbimbósságot: a sárgarépa és a mazsola. 

Tovább
1/2
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Tovább
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink