1/5
20 éve csak nehézkesen találtunk volna a magyar piacon tortatálat, talán az ecseri piacon egy-egy antik darabra vagy a nagymamánk kredencéből előkerült tálra tudtuk volna tálalni a tortát. Pedig a tortatálak története a késő viktoriánus korra nyúlik vissza, amikor az ötórai tea mellé süteményt is tálaltak tortatálakon, azért hogy a vendégek tekintete megakadjon a magasított állványon tálalt édességeken. A tortatálak napjainkban reneszánszukat élik, Martha Stewart, Amerika gasztronómia nagyasszonya egyszerűen csak a sütemények színpadának...
Tovább
Karsza Andrea

Amikor átjönnek a barátnők, felmerül a kérdés, milyen desszertet tálaljunk. Egy fenséges tortát, egy omlós teasüteményt, vagy esetleg egy mennyei krémdesszertet? Vagy talán mind a hármat. A következő összeállítás segít választani.

Tovább

A piskótát minden vendég szereti, a háziasszonynak meg az a jó benne, hogy nem lehet elrontani. Kezdő konyhatündérek előszeretettel kínálják ugyanazt a tésztát más-más gyümölccsel vagy lekvárral. Hogy a piskótából a sütikockánál többet is ki lehet hozni, azt bizonyítják a következő fogások. Ne csodálkozzunk, ha vendégeink az ebéd végén így kiáltanak föl: "ez a desszert nem piskóta!"

Tovább

A rakott tésztát többek között azért szeretjük, mert egyszerre nagy adagot lehet belőle készíteni, így népes családi összejövetelekre is kiváló. Ráadásul a tésztát olcsón beszerezhetjük, és a feldolgozásával sem kell bajlódni. Hogy mivel töltjük meg, az pedig a fantáziánkra van bízva: a különböző zöldségektől a húson át az édes változatokig. A következő válogatásban laktató és finom tésztaételeket mutatunk be.

Tovább
Feigl Enikő

A szürke ködös, otthon ücsörgős délutánok nem is olyan rosszak, ha áthívod a barátaidat, és egy-egy bögre tea és némi sütemény mellett csaptok egy traccspartit. Az ilyen spontán alkalmakra ideálisak az összeállításban szereplő kekszek, amelyek akkor sem vesztenek az élvezeti értékükből, ha pár nappal korábban készültek.

Tovább
Feigl Enikő

Az illedelmes vendég, bízva a háziasszony tudásában, éhesen érkezik. Az illemtudó vendéglátó pedig, bízva abban, hogy a meghívottak éhesen érkeznek, gondoskodik éhségoltó falatkákról, míg elkészül a vacsora. Ne felejtsd el a vendégváró falatkákat vagy előételt összehangolni a többi fogással és az italokkal, valamint ne csinálj sokat, hiszen nem ezzel akarod jóllakatni őket!

Tovább

Olcsó és egészséges: káposzta. Szerencsére ettől még nem kell unalmasnak lennie. Párolva köretet, nyersen salátát készíthetünk belőle, de könnyű főfogás is lehet.

Tovább

A szilveszteri vendégséget szeretjük hidegkonyhai különlegességekkel letudni. Minden évben elkészül a tormás sonkatekercs és a kaszinótojás, a társasjátékozás mellé pedig kibontunk egy zacskó ropit. Idén lepjük meg magunkat és a vendégeinket egy felturbózott menüvel, ahol a sonkatekercs nem tormás, a süti pedig rafinált és könnyen elkészíthető egyben!

Tovább
Karsza Andrea

A vodka nem csak koktélba jó, hanem ételekbe is. Az alábbi fogásokat kínálhatjuk, ha vendégek jönnek, vagy családi összejövetelekre is.

Tovább

Nem kell gasztrománnak lenni ahhoz, hogy tudjuk, a kecskesajt pikáns íze valósággal megkoronázza ételeinket. Remekül kihozza az ízét a paradicsom, de akár gránátalmát is adhatunk hozzá. Az előételtől a vendégváró falatkákon át a családi ebédekig mindenben felhasználhatjuk.

Tovább
1/5
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink