1/4

A cukor a mindennapok része. Nélküle nem lenne az igazi az első korty a reggeli kávéból, egy forró tea, miközben odakint esik az eső, egy tálca omlós sütemény, amivel régi barátokat látunk vendégül, vagy a szülinapi torta, amit egy szerettünknek készítünk. Sokan óva intenek a cukor fogyasztásától, ám ha nem esünk túlzásokba, nem árt a szervezetünknek sem – sőt, valósággal „megédesíti” a lelket!

Tovább
Új ízekkel készül a farsangra az áruházlánc

Budaörs, 2015. február 4. - A farsang elmaradhatatlan kiegészítője a fánk, ám az ízletes finomságot az év minden szakaszában szívesen fogyasztjuk. Az ízlések eltérőek lehetnek, hiszen vannak olyanok, akik a töltöttet szeretik, míg mások a csokisra esküsznek. Ezt tartotta szem előtt a Tesco is, amikor megújította fánk választékát, a friss ízek kiválasztásában ugyanis a vásárlói visszajelzések döntöttek. A tökéletes minőség érdekében a korábbi termékek zamatosabb tölteléket és puhább külsőt kaptak. A kínálatot új, gyümölcsös töltelékkel...
Tovább

Sokunkban még él az emlék az órákon át tartó lekvárfőzésről nagymamáink konyhájában, szinte érezzük a Nagyi lekvárjának ízét, illatát. Most itt az alkalom, hogy kicsit újítva, gyorsabban és egyszerűbben, de a régi szokást megőrizve elkészítsük a családunk kedvenc házi lekvárját.

Tovább
Karsza Andrea

Az arany és a drágakövek után talán a kakaóbab volt a legértékesebb, amit a spanyol felfedezők magukkal hoztak az Újvilágból. Egykor vágykeltőként, orvosságként, életelixírként tekintettek rá, ma pedig a sütemények egyik legkedveltebb alapanyaga. Ezek a kakaós desszertek garantáltan a család kedvencei lesznek.

Tovább
Karsza Andrea

Az ablakhoz nyomni az orrunkat, és a hóesésben gyönyörködni felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt gyönyörűség. Ugyanezt kicsiben is eljátszhatjuk bármely évszakban, amikor hozzáadjuk a kókuszt ezekhez az isteni desszertekhez.

Tovább

Néhány évvel ezelőtt a Jóbarátok című sorozat készítői egy egész epizódot szenteltek a cheesecake, azaz a New York-i sajttorta dicsőítésének. A krémsajtból, túróból vagy éppen joghurtból készült tortáknak itthon is egyre népesebb a rajongótábora. Van, amelyikben sütni kell a tölteléket, és van, ahol csak le kell hűteni. Az alábbi recepteknek hála pedig már mi magunk is elkészíthetjük őket.

Tovább
Karsza Andrea

Az almás pitének létezik a nagyi által készített változata, amely gyerekkorunkat idézi, a másik véglet pedig az exkluzív, luxuséttermi változat, amelyet esetleg vaníliafagyival is megspékelnek tálaláskor. Hogy melyiket valósítjuk meg a konyhánkban, az csak rajtunk múlik. Az alábbi három recepttel biztosan sikert aratunk.

Tovább

Hogy citromízű banán nincs, azt már 40 éve tudjuk a Metro zenekartól. Ahogyan a sláger is mondja: "nem kell senkinek ilyen találmány." Miért is kellene, mikor ezt az üdítő napsárga gyümölcsöt úgy szeretjük, ahogy van? Ráadásul remek desszertek készíthetők belőle, így garantáltan nem fogjuk unni a banánt.

Tovább
Feigl Enikő
Az ünnepek közeledtével nem csak a hangulat, de az elintézendő feladatok is a tetőfokára hágnak, ezért nem árt, ha előrelátóak vagyunk. Süssünk kekszet, és tegyük szép fémdobozba. Aztán, ha váratlan vendégek toppannak be, vagy egyszerűen mi magunk vágyunk egy kis édes kényeztetésre, mikor este tizenegykor végre feltehetjük a lábunk, akkor elővarázsoljuk a sütis dobozt. Sőt, még akkor is jól jöhet, ha eltörtek a tavalyi karácsonyfadíszeink: elővesszük az alaptésztából készült kekszünket, a gyerek kezébe adjuk a cukormázas habzsákot, hogy díszítse ki, és felaggatjuk a fára....
Tovább
Feigl Enikő

A torta minden szülinap, évforduló, esküvő, és egyéb "sátoros" ünnep kiemelt résztvevője, ami nem csoda, hiszen gondosan, az adott alkalom természetéhez és az ünnepelt személyiségéhez igazodva készítjük - ezért megunhatatlanul sokféle. Te melyiket választanád a közelgő eseményre: a hűvös vérmérsékletű fagyitortát, a habos-babos, fehérben és rózsaszínben pompázó cukorfalatot, a felszínen játékosan tekergő gesztenyést, a háromemeletes, karakán étcsokist, vagy az elegáns és modern egyszemélyest?

Tovább
1/4
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink