1/3
Törley József egy személyben egyesítette a kiváló üzletember, a csalafi nta marketinges és a leleményes vállakozó archetípusát. Már tanulmányai során kapcsolatba került Teophil Roederer reimsi pezsgőgyárossal, akinél megtanulta a pezsgőgyártás fortélyait. Érdekesség, hogy első gyárát Reimsben alapította. Később egy alapbor beszerző körúton felfedezte a mai Etyek-Budai borvidék területét, ahol pezsgőgyártási szempontból már akkor is kiváló minőségű borok készültek. Budafokon kezdte meg működését 1882-ben a Törley József és Társa cég. Törley minőség iránti elkötelezettségét mi sem mutatja...
Tovább

Ma már a sztárok elegáns világának természetes kelléke a pezsgő, de nem volt ez másképp a múltban sem. A történelem „nagy sztárjai” is különleges kapcsolatot ápoltak a gyöngyöző nedűvel. A pezsgő Franciaországból indult világhódító útjára. Már feltalálója, Dom Perignon abbé kijelölte méltó helyét, mikor fogyasztása közben meghatottan
így kiáltott fel: „éppen a csillagokat iszom“. 

Tovább

A pezsgő továbbra is Magyarország egyik jelentős exportcikke. A magyar pezsgők fő fogyasztói a a svédek, az észtek, és a kanadaiak. De skandináviában és a baltikumban mindenhol találkozhatunk Törley pezsgővel a boltok polcain. Kuriózumként említhető, hogy Vietnámban, Kazahsztánban, Nigériában is vásárolják a Törley pezsgőit. Mi magyarok pezsgőben is édesszájúak vagyunk, de a korábbi évekhez képest egyre gyakrabban választjuk a száraz  és rozé kategóriákat is.

Tovább

Mi magyarok pezsgőben is édesszájúak vagyunk, de a korábbi évekhez képest egyre gyakrabban választjuk a száraz, extra száraz és nyerspezsgő kategóriákat is. Egyre kedveltebb a rosé pezsgő is, az utóbbi pár évben közel megduplázódtak a rosé pezsgő eladási számai.

Tovább

A magyar pezsgőgyártás elismertségét mi sem példázza jobban, mint az, hogy a Törley a világ pezsgőversenyein rendre komoly díjakat ér el, nem ritkán a pezsgő őshazájában is. 2014 őszén a pezsgők Oscar-díjának tartott Champagne & Sparkling Wine World Championships versenyről egyedüli magyarként a Törley Fortuna Doux édes pezsgője tért haza egy gyönyörűen csillogó ezüstéremmel, míg a londoni Decanter borversenyen aranyérmes lett.

Tovább

A hazai pezsgőkínálatban mindenki kedvére szemezgethet, hiszen a Törley pezsgők változatosságukkal a legkényesebb ízlést is kielégítik. Igazán különleges alkalmakra kiváló választás lehet a Törley Casino sec.

Tovább

Az egyik legnépszerűbb amerikai boros magazin, a Wine Enthusiast 2014-es toplistájára került a tokaji Dobogó Pincészet száraz Furmintja, 93 ponttal a 48. helyezett lett az impozáns listán.

Tovább

Nem csak akkor merül fel ez a kérdés, ha mi tesszük az ünnepi asztalra a finomabbnál finomabb fogásokat, hanem akkor is, ha egy étteremben szolgálnak ki minket. Valóban olyan fontos ez? Nem csak fölösleges felvágás az évjáratokat nézegetni, szagolgatni és kóstolgatni? Nos, mi úgy gondoljuk, ha már ilyen csodás és számos borrégió adatott hazánknak, kötelességünk, hogy alapfokon tudjunk „koccintani”!

Tovább

A Szénsavas Szikra története 1826-ban, 188 évvel ezelőtt kezdődik. Jedlik Ányos feltaláló, bencés szerzetes ugyanis ekkor szerkesztette meg az „apparatus acidularis” azaz „savanyúvízi készület” nevű berendezését, amellyel a világon először nagyüzemben, szénsavas vizet lehetett előállítani.

Tovább

Megérkezett a tavasz és vele a NESTEA új, tavaszi jegesteája. A vadonatúj NESTEA Cseresznyevirág a tavasz ízét hozza el, hiszen ez a limitált kiadású frissítő a cseresznyevirág ihlette ízt párosítja a valódi teakivonat kellemes zamatával. A tél végi szürkeség és a hűvös idő után általában már mindenki türelmetlenül várja a tavaszt, az első napsugarakat, az ébredő természetet, a frissességet és azt a pozitív hangulati változást, amit az ember önmagán és másokon is tapasztal.

Tovább
1/3
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink