1/5

Gyors, színes és egészséges ételreceptek
Mit tegyünk, ha a vendégek szinte már az ajtóban toporognak, de nekünk még ötletünk sincs az esti menüre? Mind a háziasszonyok, mind a kezdő, fiatal konyhatündérek számára jó hírrel szolgálunk: nem csak különleges, de egészséges is az a néhány étel, amelyek elkészítése mindössze 15 percet vesz igénybe.

Tovább
Karsza Andrea

Lehet, hogy a reklámokban bemutatott családok vidáman kanalazzák az instant leveseket, de ha valami táplálót és ízleteset szeretnél az asztalra tenni, inkább dobj össze egy igazi levest fél óra alatt!

Tovább

Miért egyél salátát vacsorára? Először is, mert legfeljebb fél óra alatt, változatos módon elkészíthető. Másodszor pedig, a késői órákban már nem jó leterhelni a szervezetet nehéz ételekkel. Ráadásul attól sem kell tartanod, hogy nem laksz jól, mert ezekben a salátákban olyan tápláló hozzávalók kaptak helyet, mint a lencse, tojás, bab, sütőtök, cékla, sonka és kolbász.

Tovább

A szendvics a főétel "lapraszerelt" változata. Komolyabb konyhai tapasztalat nélkül, állandó séma alapján, változatos hozzávalókkal, idő- és energiatakarékos módon összeállítható, és az eredmény mind tápértékben mind ízvilágban felér egy adag főtt étellel.

Tovább
Karsza Andrea

Nem kell mindig hatemeletes tortával előrukkolni. Néha egy könnyű habos-krémes desszert jobban esik a családnak és a vendégeknek egyaránt. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel egyszerűbb elkészíteni!

Tovább
Karsza Andrea

Ha éhes a család, gyorsan kell cselekedni. A kezdő háziasszony ilyenkor feltesz egy lábos vizet, mehet bele egy zacskó tészta, végül tejföllel és sajttal tálalja. Ha szeretnénk fél óra alatt többet kihozni a tésztánkból, merítsünk ötletet a következő válogatásból!

Tovább

"Legyen gyors, egészséges és finom!" - ezeket várjuk el egy ideális fogástól. Ha ráadásul még változatos étrendet is össze tudunk állítani ezekből az ételekből, nyert ügyünk van.

Tovább
Lakatos Diána

A túrós édességek hazánkban nagy népszerűségnek örvendenek. Kifejezetten kedvelt a túrógombóc, mely desszertként tökéletes záróakkordja lehet egy finom menüsornak. Ajánlatunkban háromféle, villámgyorsan elkészíthető változat közül csemegézhetünk: az ínyenc verziónál a gombócokat tejföl helyett karamellizált eperrel locsoljuk meg, a karcsúsítotthoz természetes édesítőszert, azaz nyírfacukrot adunk, az expressz túrógombóc elkészítéséhez pedig 20 perc is elegendő. 

Tovább
A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldborsó története Kr.e. 5700-ra nyúlik vissza, ugyanis a régészeti adatok alapján már ekkor termesztették.  Az első zöldborsós recept, a petits pois à la française (apró fejes salátával főtt zöldborsó) az 1652-ben kiadott, híres Le Cuisinier François című szakácskönyvben található. Azóta természetesen számtalan étel kedvelt hozzávalójává vált, mégis nálunk a legismertebb felhasználási módja a főzelék. Igaz, még nincs itt a szezonja, de ez az apró bogyócska gyorsfagyasztott változatban is jól megőrizheti magas tápanyagtartalmát....
Tovább
Egy antik monda szerint a sajtkészítés tudományát Aristeus görög polgár egy nimfától leste el. A nimfa pedig Chiron kentaur jóvoltából tanulta meg, miként lehet aludttejból sajtot előállítani. A sajtról, erről a kivételesen sokoldalú étekről a görög histórián kívül többek közt az ókori sumérok írásaiban és a Bibliában is megemlékeznek. Joggal feltételezhetjük tehát, hogy már évezredekkel ezelőtt kiemelt jelentőségű táplálékként tartották számon. Szerencsére népszerűsége az idők folyamán sem hagyott alább, sőt, egyes országok gasztrokultúrájába olyannyira szervesen beépült a sajtkészítés...
Tovább
1/5
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink