1/2
Karsza Andrea

A családi legendáriumban a zeller mint a gyerekek réme szerepel, szorosan a fehérrépa nyomában. Pedig a zeller nemcsak remek ízt ad a leveseknek, szószoknak, de egészségünknek is jó szolgálatot tehet.

Tovább
Erdei Gabriella

Legtöbbünknek a szó hallatán a technika órán farigcsált különböző kis figurák vagy pedig a gesztenyepüré jut eszünkbe. Pedig ezeken kívül még annyi minden más rejlik a szelíd gesztenyében! Az biztos, hogy egyáltalán nem ismerjük ezt a fantasztikus vitaminbombát. Azon kívül, hogy eszméletlenül finom az illata és az íze, szinte már hihetetlenül egészséges és remekül variálható más alapanyagokkal.

Tovább
Simonfai Balázs

Gyermekek visszatérő rémálma, és a menza valóságos szörnyetege a spenótfőzelék. Az iskolák ebédlőiben kapható koszt nyilván hagy némi kívánnivalót maga után, de a spenót zord külseje finom és egészséges belsőt takar. Ideje volna már kiskorban is megbarátkozni vele.

Tovább
Göde Mónika Annamária

Kétségtelen, hogy a nyár egyik legkedveltebb gyümölcse a málna, népies nevén a boldogasszony csipkéje, himpér. A hazánkban őshonos növény nem csupán ínycsiklandó, hanem egészséges is! Az alábbi összeállításunkból most megtudhatod, hogy mitől ilyen kedvelt ez a gyümölcs!

Tovább
Lukács Enikő

Az alma az ovis és napközis uzsonnák, kirándulások és táborok örök nagy slágere! Bár a banán, a kivi és a narancs mellett sokszor csak megtűrt rokon, mégis az alma nekünk, magyaroknak (szemben az egzotikus gyümölcsökkel) mindig is családtag marad.

Tovább
Lukács Enikő

A mandula azon kevés magvak közé tartozik, amelyek évszázadok óta megosztják az embereket: az egyik csoporthoz tartoznak azok, akik a sós mandulára esküsznek, a másikhoz, akik a kandírozottra.

Tovább
Lukács Enikő

A zabpehely a reggelire fogyasztott gabonapelyhek első hírnöke. Már Mikszáth és Móricz regényekben is tetten érhető a zabkása, amely azokban az időben korántsem a jólétet szimbolizálta, de egészségességéhez már akkor sem fért kétség.

Tovább
Lukács Enikő

A quinoa (kinoá) a gabonafélék hazai titkosügynöke. Nehezen beszerezhető, kevéssé ismert fajta, mindez persze nem ok arra, hogy titkos bioboltokat felkutatva ne kerüljünk vele közelebbi kapcsolatba, mert igazán megéri!  

Tovább
Lukács Enikő

Az orosz kápuszta a legkönnyebb szavak egyike volt az elmúlt rendszer végeláthatatlan orosz óráinak rengetegében, ahol a kápuszta és néhány hasonszőrű társa jelentette a támaszt az igen nehezen és hiányosan elsajátított szavak sorában.

Tovább
Lukács Enikő

Számos polémia létezik, hogy vajon melyik bogyós gyümölcs a szeder: a borkon vagy a fán termőé? Kik erre, kik arra esküsznek, sokan mindkettőre.

Tovább
1/2
HÍRLEVÉL
Büntetlen finomságok
Szavazás
Hány adag ételt főzöl általában egyszerre?
4 emberre
6 emberre
még többre
csak magamra
kettőnkre
Szavazok
Partnereink